8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

“Dječak koji je sanjao more”

PLAKAT djecak koji je sanja more

U sklopu svečanosti povodom Dana opštine Herceg Novi, Sekreterijat za kulturu i obrazovanje i Javna ustanova kulture “Herceg fest” organizuju izvođenje predstave za djecu “Dječak koji je sanjao more” Pozorišta lutaka Mostar, u režiji Zijaha Sokolovića.

“Ovaj pozorišni komad je priča o dječaku čiji je najveći san vidjeti more, ali za to u životu nije imao prilike. Dječak živi u svom svijetu mašte, iz kojeg tek na trenutke biva prisiljen otići u stvarnost, da bi se što prije vratio  sanjarenju. U trenucima kada spava, dječak sanja kako razgovara sa morem koje mu odgovori na neka od njegovih (životnih) pitanja.  Kada je budan, dječak veselo priča sa svojim jedinim prijateljem, plišanim delfinom, mašta o moru i kako će kad odraste brodićem zaploviti na pučinu te otkriti šta se krije iza horizonta… Tek tada publika saznaje da dječak živi u domu i čeka usvojitelje. Mama za kojim dječak toliko čezne je more, a zamišljeni prijatelj delfin je tata. Kad se potencijalni usvojitelji predomisle, dječak odlučuje da slijedi svoj san i krene na put s najboljim prijateljem..”

Ova predstava za djecu (6+) je bajkovitog karaktera, ali je  istovremeno ukorijenjena u realnu priču o usamljenosti jednog dječaka. Izvodi se u kombinaciji lutka/živi glumci i jedna je od najnovijih predstava Pozorišta lutaka iz Mostara, sa kojim imamo dugogodišnju uspješnu saradnju. Gostovanje ove predstave u sklopu obilježavanja Dana grada lijep je povod da sa vaspitno-obrazovnim ustanovama u našoj opštini obnovimo aktivnosti u kojima se prožimaju umjetnosti i edukacija, pa će za predstavnike odjeljenja I-V razreda biti organizovano posebno izvođenje sa ciljem da se razgovor o temama koje pokreće ova predstava nastavi u učionici.

Za izvođenje u ponedeljak u 18 časova organizovana je prodaja ulaznica po cijeni od 3€ na blagajni Dvorane PARK od 9-12h, kao i dva sata pred početak predstave.

Najčitanije