23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Dječjom trkom na gradskoj rivi otvorena sportska manifestacija OceanLava Triatlon u Kotoru

Medalje za sve, a dresovi za školarce


Dječja trka KIDS RACE održana danas (subota) u podne na kotorskoj gradskoj rivi, najavila je veliku triatlon trku OceanLava, koja počinje u nedjelju u 7 sati disciplinom u plivanju sa startom na plaži iza Otvorenoga bazena.

Mališani svih uzrasta, od beba u kolicima (sa majkama) i djece predškolskog uzrasta do školaraca osnovne škole, grupisani u manje skupine, sa radošću su istrčali stotinjak metara dugu stazu i na cilju, počašćeni sladoledom, sa ponosom oko vrata okačili svoju prvu medalju. Oko 150 djece je uzelo učešće u trci, a namjera organiozatora iz Akademije Mayer je da od sredstava prikupljenih za učešće u trci nabave sportsku opremu za učenike kotorskih osnovnih škola- dio dresova je nabavljen prošle godine, a preostale će nabaviti sada.

Mame Dijana Vukasović i Dragana Zenović došle su da isprate svoju djecu – devetogodišnju Helenu i 11-godišnjeg Stefana u trci. Od početka podržavaju OceanLava triathlon i u sklopu njega ovu trku za najmlađe, Helena je drugi put učesnica trke, a Stefan je treći put.

-Mnogo mi se dopada medalja, koju sam osvojio, lijep je osjećaj kad stigneš na cilj. Bilo bi lijepo da se ovakve trke organizuju i u okviru moje škole “Njegoš” na Benovu. Volim da se trkam, vozim i bicikl, ali još ne plivam dobro, da bih postao triatlonac, kaže Stefan.

OceanLava Triatlon – Kids

-Ovo je jako pozitivno za razvijanje sportskoga duha i uopšteno odnos prema sportu, da se djeca pravilno razvijaju, odvojeno od telefona, srećni smo što smo I mi u Kotoru dio ove univerzalne priče, kaže Dijana.

Učesnici iz 46 zemalja će se u nedjelju takmičiti u olimpijskoj distanci od 1.5km plivanja, 50km biciklizma i 10km trčanja i u poludistanci – 1.9km plivanja, 90km biciklizma i 21km trčanja.

/M.D.Popović- Boka News/

Najčitanije