17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat centar kulturnih dešavanja – predstavili bogat kalendar događaja za ljeto 2023.

Predstavili turističku ponudu

Turistička organizacija opštine Tivat zajedno sa partnerima Porto Montenegrom, Lušticom Bay, kao i Centrom za kulturu Tivat na press konferenciji u Beogradu, u petak predstavila je bogat kalendar događaja za ljeto 2023. godine.

“Ovo je iskren i otvoren poziv da posjetite najintrigantniji i najuzbudljiviji grad u Boki Kotorskoj- Tivat. Ovoga ljeta nas u Tivtu očekuje možda najbolji do sada umjetničko, kulturni i turistički program- od svjetskih zvijezda pozorišne, filmske i muzičke scene, kulturnog programa Purgatorija, preko svih dešavanja u Porto Montenegru i Luštici Bay. Dobro došli, Tivat vas čeka!“ – poručio je predsjednik Opštine Tivat, Željko Komnenović.

Direktorka Turističke organizacije opštine Tivat Nina Lakičević je istakla da je Tivat u prethodnom periodu mnogo radio na svojoj turističkoj ponudi, u hotelskoj ponudi trenutno u Tivtu ima 20 hotela, od kojih je većina sa 4 ili 5 zvjezdica.

Ovoga ljeta nas očekuje preko 30 događaja u Tivtu: “Posebno bih istakla Tivatske ljetnje fešte, Međunarodni karneval, Žućenicu fest, riblje večeri, Tivatski matine na terasi hotela Pine, Srpski sabor ljubitelja folktora, Bućarsku olimpijadu, Lastovsku feštu i mnoge druge događaje”, izjavila je Lakičević.

PR i menadžer programa Porto Montenegra, Danilo Kalezić, predstavio je bogat i ekskluzivan program dešavanja, koji će učiniti ljeto u Crnoj Gori najuzbuljivijim do sada: “Ponosni smo na to što će Porto Montenegro biti domaćin prvog izdanja Rubix Festivala, od 28. do 30. jula, nastalog u saradnji organizacije Fešta i kompanije Adriatic Marinas. Festival će ujediniti ljubitelje muzike, umjetnosti, teatra i tehnologije. Gosti festivala će biti čuveni Džon Malkovič, Morcheeba bend, DJ Damian Lazarus i mnogi drugi. Neki od događaja koji nas očekuju su Auto reli Gumball 3000 (16. jun), koncert Dina Merlina (24. jun), SuperWine 10 (1. jul), Mediteranska liga u kriketu (10-13. jul), Međunarodni festival mode IFF (21-22. jul), Gastro vikend (17-20. avgust), Pinko modna revija (16. septembar), The Crew Awards (20-22. oktobar)”, istakao je Kalezić.

“Luštica Bay je destinacija od izbora i ovog ljeta: užitak na čak pet plaža, gastronomska priča lokacije koju tka niz restorana uz promenadu i kalendar događaja kreira identitet ljeta u novom gradu na Jadranu. Razvoj destinacije prati i otvaranje Centrale Piazze – novog mjesta za susrete. Premium pub, nacionalni restoran, kafeterija, konceptualni beauty bar, art galerija, i druge šoping jedinice donose novu energiju centru grada. Pet plaža su svojevrstan potpis Luštica Bay-a – Almara Beach club i restoran već godinama su sinonim kvalitetnog dana na moru, a Ramla, kao novi koncept donosi inovativnu dimenziju zabave na plaži. Od događaja bih istakla: Hello Summer Festival, zakazan za 25. jun; uživanje u klasicima donosi koncert Verice Čuljković i Quartet Unique nastupiće 13. jula, a pozorišna predstava Marlen Dietrich zakazana je za 15 jul. Operosa – La Serva Pedrona by Paisiello igraće se u okviru amfiteatra Luštica Bay-a 2. avgusta. Ovu sportsku sezonu otvoriće Luštica Bay Aquatlon 11. juna, a regionalna sportska javnost s nestrpljenjem očekuje UpHill Race 16. septembra“, poručila je Kristina Škanata, Senior Marketing Executive Luštice Bay.

Goran Božović, direktor Centra za kulturu Tivat, najavio je izuzetno važno punoljetstvo Festivala mediteranskog teatra Purgatorije, čije otvaranje je zakazano 21. juna, mjuziklom Flashdance Pozorišta na Terazijama, a zatvaranje 31. avgusta predstavom Velika drama Narodnog pozorišta u Beogradu.

“Program ovog ljeta će biti izuzetno bogat, očekuje nas 8 ili 9 takmičarskih predstava. Očekuje nas i Festival plesnog teatra sa 5 fenomenalnih predstava (Alfa girl, A dance tribute to the art of football, Leisure for Pleasure, Grand Bolero i Životnjska farma). Tu je i premijera predstave u koprodukciji sa SNP Novi Sad i Beoart-om, premijera u sopstvenoj produkciji predstave Oleana, kao i mnogobrojni prateći program koji je vrijedan pažnje – Filomena Marturano, Hasanaginica, Aplikacija Voland, Tre Sorele, opera Ko to tamo peva, foklor, dječije predstave, Stand up Zorana Kesića, muzičko-poetsko veče Ivana Bosiljčica, koncerti klasične muzike, kao i posebno atraktivni koncerti Peđe Jovanovića & Big orchestra 15. jula i planetarno poznatog pijaniste Peter Bence-a 12. avgusta. Mnogo je razloga da ovoga ljeta posjetite Tivat”, istakao je Božović.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije