7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Dobre prognoze za Tivat: Protekla tri mjeseca 140.000 prijavljenih noćenja u individualnom smještaju

Tivat / foto Boka News

Prema informacijama turističko-informativnih biroa Turističke organizacije Tivat, tokom tri mjeseca ove godine prijavljeno je oko 140.000 noćenja u individualnom smještaju u ovom gradu, što je u značajnoj mjeri više u odnosu na prva tri mjeseca prethodne godine.

“Mogu reći da smo izuzetno zadovoljni dosadašnjim tokom predsezone. Prema informacijama naše turističke privrede, hotelijera i izdavaoca individualnog smještaja, popunjenost kapaciteta je izuzetno dobra u ovom periodu, a i u nastavku predsezone. Najave su takođe dobre i za glavnu turističku sezonu,” istakla je direktorica TO Tivat, Danica Banjević.

Najbrojniji gosti u Tivtu su sa tržišta Rusije, Srbije, Turske, Bosne i Hercegovine i Velike Britanije. Otvorenosti ka različitim svjetskim tržištima doprinijeće i nove avio-linije najavljene za ovo ljeto.

Tivat – foto Boka News

“Raduje nas što su najavljene neke nove avio-konekcije prema aerodromu Tivat, prije svega mislim na konekciju Jet 2 iz Velike Britanije prema Crnoj Gori. Austrian Airlines je takođe najavio letove prema Tivtu ove godine. Tu je i veći broj konekcija sa tržišta Izraela i Sjeverne Evrope. Međutim, treba intenzivnije raditi na poboljšanju avio dostupnosti i van glavne turističke sezone,” navela je Banjević.

Optimistične najave za predstojeću turističku sezonu imaju i u marini Porto Montenegro, a trenutan kapacitet je dobro popunjen.

Direktorica TO Tivat, Danica Banjević

“Imamo odlične najave dolazaka klijenata i vlasnika stanova. Sve nekretnine u Porto Montenegru koje trenutno imamo u portfoliju su prodate, tako da očekujemo dobru sezonu,” kazao je PR menadžer marine Porto Montenegro, Danilo Kalezić.

Kalezić ističe da su ostali predani promociji Crne Gore kao nautičke destinacije, a takav trud nije ograničila ni pandemija korona virusa.

“Ljudi koji su iz svijeta nautike znaju da sada kreću dva velika sajma, jedan u Barseloni, drugi na Palma de Majorci na kojima ćemo prisustvovati i najaviti čarter sezonu koja predstavlja nautičku komunikaciju između Crne Gore, Italije, Hrvatske, Albanije i Grčke. Ova godina, što se tiče brojeva i kvaliteta gostiju zvuči zaista dobro,” poručio je PR.

Značajan broj gostiju koje očekuju u marini Porto Montenegro uživaće u raznovrsnom programu koji je pripremio tim Adriatic Marinas. Manifestacije će početi krajem aprila velikom ESG konferencijom o ekološkoj održivosti koja će okupi oko 400 gostiju.

Porto Montenegro, PR Danilo Kalezić

“To je zaista važno za Tivat koga, zajedno sa partnerima, želimo da brendiramo kao Davos ovog dijela Evrope kada je ESG tema u pitanju. Za jun mjesec u aktivacije ulazimo sa novim izdanjem čuvenog Jazz festivala za koji se uvijek traži karta više. 16. i 17. juna će se održati čuveni Gumball, više od stotinu super-automobila koji dolaze u Tivat, a njih uvijek prati velika medijska pokrivenost, slavne ličnosti, interesantni gosti, a i potencijalni posjetioci koji će se rado vratiti u Crnu Goru.”

Kalezić najavljuje da će se tradicionalno održati i Fashion festival, treću godinu zaredom veliki spektakl će prirediti muzičar Dino Merlin, a novitet je Rubix Festival koji donosi kombinaciju teatra, muzike, tehnologije i umjetnosti. Na velikom otvaranju 28. jula će nastupiti holivudska zvijezda John Malkovich sa predstavom Infernal Comedy.

Ovako bogat program utiče na rast broja gostiju i u Regent Porto Montenegro hotelu, a atraktivnost destinacije i pristup izvrsnosti u pružanju usluga motivišu goste da se iznova vraćaju, objasnila je PR menadžerka hotela Dobrica Milić.

Dobrica Milić, PR menadžerka hotela Regent Porto Montenegro

“Ukoliko se ostvare najave koje trenutno imamo, očekujemo da ćemo imati porast od nekih 30% u odnosu na uporedni period iz prošle godine. Očekujemo većinom goste iz zemalja kakve su SAD, Velika Britanija, Turska, Njemačka. Sa naših strateških tržišta očekujemo takođe porast posjeta iz Emirata, Izraela, Danske. Ono što nas posebno raduje jeste da imamo pojačano interesovanje iz azijskih zemalja – Kine, Japana i Tajvana,” najavila je Milić.

Kako bi turistička sezona u Tivtu protekla u zaista zadovoljavajućim uslovima i ispunila sva navedena očekivanja potrebno je posvetiti se rješavanju problema saobraćajnih gužvi, smatraju u TO Tivat.

“Tivat ima problem sa saobraćajnom infrastrukturom, već sada su velike gužve na magistralnom putu, a to je jedna od zamjerki koju turisti u anketi najviše ističu. Nadamo se da će se problem sa trajektima riješiti što prije, imajući u vidu da je sezona već krenula i svake sedmice imamo sve veći priliv turista, a značajnije povećanje očekujemo već nakon prvomajskih praznika,” objasnila je direktorica TO Tivat, Danica Banjević.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije