15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Dogovorena koaliciona vlast u Budvi

Budva – foto Boka News

Predstavnici izbornih lista “Marko Bato Carević – Za budućnost Budve”, “Dragan Krapović – Budva je naša nacija” i “URA za sve građane Budve – Crno na bijelo” dogovorili su danas konstituisanje vlasti u Budvi u najkraćem roku.

Kako je saopšteno iz budvanskog odbora Demokratskog fronta (DF), sastanku su prisustvovali Marko Carević, Milo Božović, Nikola Jovanović, Dragan Krapović, Krsto Radović, Mijomir Pejović, Milijana Vukotić Jelušić i Blažo Rađenović.

„Shodno postignutom dogovoru, funkcija predsjednika opštine pripašće koaliciji okupljenoj oko DF-a, dok će funkcija predsjednika skupštine pripasti Demokratama“, kaže se u saopštenju.

Na sastanku je konstatovano da su rezultati izbora dokazali da građani žele poštenu i odgovornu vlast koja će raditi u opštem interesu.

„Budvani su na izborima koaliciju okupljenu oko Demokratske partije socijalista poslali u političku prošlost zbog brojnih nepočinstava koje su urađene u prethodnim decenijama kao i nasilnog uzurpiranja lokalne vlasti“, navodi se u saopštenju.

Ocijenjeno je da je ubjedljiva pobjeda na izborima potvrdila da u Crnoj Gori više ne prolazi politička korupcija, represija državnih organa koji su pod političkim pritiskom, kupovina glasova i razne ucjene i pritisci.

„Želimo da se zahvalimo svim građanima koji su učestvovali u izbornom procesu i što su svjesni trenutka i odgovornosti, strpljivo, u do sada nezapamćenom broju, izašli na biračka mjesta“, poručeno je sa sastanka.

Kako je saopšteno, odmah po utvrđivanju konačnih rezultata glasanja od Opštinske izborne komisije Budva, biće zakazana konstitutivna sjednica skupstine na kojoj će se potvrditi mandati novim odbornicima i konstatovati prestanak odbornicima iz starog saziva.

Najčitanije