15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Donacija kompjutera i radionica programiranja za štićenike Dječijeg doma “Mladost”

Radionica programiranja

Hotel Regent i kompanija Montenegro TLG Global, organizovali su radionicu programiranja za ukupno jedanaestoro, mahom srednjoškolaca – štićenika Dječjeg doma “Mladost” iz Bijele. Radionicu je održala Ivana Janković, iskusni pedagog i profesionalac IT industrije sa 18 godina iskustva u predavanju informatike u privatnim i državnim školama.

“Uz zajedničku donaciju od 11 kompjutera, kompanija Montenegro TLG Global, koja je osnovala Školu programiranja Coding Giants u Crnoj Gori, organizovala je radionicu programiranja za djecu bez roditeljskog staranja. Željeli smo da i djeci u domu “Mladost” omogućimo upoznavanje i sticanje prvih znanja iz programiranja. Tako su djeca imala priliku da upoznajući se sa programskim jezicima i sami naprave svoju prvu igricu. Nadam se da će im iskustvo biti značajno i da će možda neki od polaznika radionice zakoračiti u svijet programiranja koji daje velike mogućnosti”, istakao je Donovan Libi (Donovan Libby), izvršni direktor TLG Global.

 “Saradnju Dječijim domom iz Bijele razvijamo dalje sa velikim zadovoljstvom i u više pravaca. Mogućnost realizacije ovog kursa nas je posebno obradovala jer želimo da djeca steknu različite vještine kritičku misao i unaprijede vještine unutar industrije budućnosti. To shvatamo kao odgovornost svih nas – susjeda ove institucije te se trudimo da svake godine odemo korak dalje u razvoju saradnje.” Izjavila je Žana Zeković, direktorica ljudskih resursa hotela Regent.

Hotel Regent, Adriatic Marinas i Dječiji dom iz Bijele njeguju saradnju od 2017 godine u okviru koje su otvorene mogućnosti rada tokom ljetnjeg raspusta u hotelu Regent i nautičkom naselju Porto Montenegro.

Najčitanije