17 C
Kotor

Slušaj online radio

Donacija Porta Montenegra za OŠ “Drago Milović”

Donacija OS Drago Milovic 2019

Kompanija Adriatic Marinas, koja je matična kompanija projekta Porto Montenegro, finansirala je kupovinu i postavljanje video nadzora u dvorištu OŠ Drago Milović, područna jedinica Gradiošnice. Projekat je koštao 3.200 eura.

Prioritet u realizaciji projekata društveno-odgovornog djelovanja Porto Montenegra je obrazovanje – od PM stipendija i podrške talenata do renoviranja učionica i finansiranja kupovine školskog mobilijara. Osluškujući potrebe menadžmenta škole, u ovom trenutku nam je prioritetna područna jedinica u Gradiošnici, i želimo da, korak po korak, kreiramo što bolje uslove za svakodnevicu i obrazovanje najmlađih školaraca, istakla je PR menadžerka Porto Montenegra Kristina Škanata.

U prethodnom periodu imali smo nekoliko vandalskih incidenata u dvorištu i oko  škole nakon  nastave, u večernjim satima. Mnoge od tih problema nijesmo mogli riješiti jer nije   bilo  mogućnosti  da  se  utvrde  krivci. Sa  postavljenjem  video   nadzora u  PJ  Gradiošnica , već se vide  rezultati, koji će nadamo se dugoročno  riješiti probleme koje smo godinama imali. Zadovoljstvo nam je što smo i ove godine imali priliku da nam Porto Montenegro pomogne  u  realizaciji  projekata i aktivnosti koje radimo u cilju  poboljšanja  kvaliteta  i uslova  boravka  djece u  školi i same nastave, istakao je direktor škole OŠ “Drago Milović” Predrag Sušić.

Porto Montenegro je prethodnih godina finansirao renoviranje muzičkog i likovnog kabineta, renovirao i opremio školsku biblioteku, kao i informatičku učionicu. Prošlogodišnja donacija uvođenja WIFI-a i renoviranje kabineta maternjeg jezika, odnosno CSBH jezika i književnosti vrijedio je preko 30.000eura.

Najčitanije