22.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Uočena splav na Atlantiku, nekoliko brodova plovi prema lokaciji

 

Atlantik -Bourbon Rhode

I dalje traje potraga za šibenskim kapetanom Dinom Miškićem i ostalih šest pomoraca koji su nestali prije dva tjedna u potonuću broda na Atlantiku.

– Europska agencija za pomorsku sigurnost (EMSA), koja se na zahtjev hrvatske Vlade uključila u potragu za nestalim pomorcima s broda Bourbon Rhode potonulog usred Atlantskog oceana 26. rujna 2019., danas je uz pomoć satelitskih snimaka, kojima raspolaže, obavijestila da je uočen objekt koji bi po dimenzijama mogao odgovarati jednoj od splavi za kojima se traga, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

– No zbog tehničkih ograničenja snimanja iz satelita te vremenskog odmaka nakon obrade snimaka, to nije moguće potvrditi dok to brodovi na lokaciji ne utvrde. Stoga su koordinate objekta proslijeđeni francuskom regionalnom stožeru za operacije spašavanja (CROSS) na Martiniqueu, koji je preusmjerio brodove koji se nalaze u blizini na tu lokaciju, budući da bi iz Martiniquea prvi brodovi stigli na lice mjesta za tri do četiri dana, navodi se u priopćenju.

– Sve naše nadležne službe i diplomatske aktivnosti u potpunosti su koordinirane i angažirano rade na pronalasku nestalih pomoraca, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u stalnoj je vezi s obitelji kapetana Miškića, dodaje se iz Ministarstva.

Sindikat pomoraca: Uočena splav, svi brodovi upućeni prema njoj

Glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan potvrdio je u srijedu za Hinu da je taj sindikat oko 15,30 sati dobio informaciju da je u Atlantiku uočena splav te da su svi brodovi, koji tragaju za preživjelima s potonulog tegljača Bourbon Rhode, krenuli prema toj lokaciji. Melvan je rekao da satelitska snimka pokazuje stanje otprije dva sata te da brodovima treba neko vrijeme da dođu do lokacije na kojoj je splav uočena.

Najčitanije