20 C
Kotor

Slušaj online radio

Donatorski bazar hrane hotela Regent za djecu is socijalno osjetljivih kategorija

Hotel Regent

Septembar nije običan mjesec u hotelu Regent Porto Montenegro: to je mjesec posvećen vraćanju zajednici, filantropiji i volonterizmu u okviru inicijative „Giving for Good Month” od strane IHG hotelske grupacije, kojoj ovaj hotel pripada. U sklopu ove inicijative, hotel Regent će organizovati “Donatorski bazar hrane Regent tima” koji će se održati u prostoru Ljetnje bašte, ispred glavnog hotelskog ulaza, u srijedu, 13. septembra od 17 do 20 sati.

Ono što ovogodišnju inicijativu čini posebno važnom je odlična saradnja hotela Regent sa Crvenim krstom Tivat i Centrom za socijalni rad Tivat, pa će sva prikupljena sredstva sa ovog događaja biti donirana za nabavku obuće i sportske opreme za djecu iz socijalno osjetljivih kategorija, osiguravajući im da dobiju osnovne potrepštine za novu školsku godinu i sportske aktivnosti.

„Zaposleni u hotelu Regent su nesebično posvećeni lokalnoj zajednici i uvijek tražimo nove načine da to pokažemo. Septembar kao „Mjesec dobrih djela“ je vrijeme kada organizujemo brojne akcije koje imaju za cilj da doprinesu boljem kvalitetu života. Donatorski bazar hrane je prilika da se udružimo i pomognemo onima kojima je pomoć potrebna, zato pozivam sve koji će se u srijedu naći u gradu Tivtu, da dođu do našeg bazara hrane i daju svoj doprinos ovom cilju“,  istakla je Žana Zeković, direktorica za ljudske resurse u hotelu Regent Porto Montenegro.

Događaj će biti praćen i muzičkim programom uz zvuke lokalnog benda Milky Wawe i Marka Đurišića.

„Mjesec dobrih djela“ čine i mnoge druge aktivnosti zaposlenih hotela Regent. U hotelu izdvajaju posjetu volontera Domu za stare “Grabovac” u Risnu, u utorak 12. septembra, a kojom žele da skrenu pažnju na potrebu za boljom socijalnom inkluzijom stanovništva treće životne dobi. Ovom prilikom volonteri hotela će provesti vrijeme u razgovoru i druženju sa stanarima doma i uručiti simbolične poklone u vidu društvenih igara, posteljine i donacije hrane.

Internacionalni dan čišćenja obale biće obilježen 16. septembra čišćenjem gradske plaže u Tivtu.

Dodatno, hotel Regent ne zaboravlja na značaj edukacije srednjoškolaca i studenata sa ugostiteljskih i turističkih smjerova, zato će svakog petka u mjesecu septembru organizovati posjetu nekoj od obrazovnih ustanova ovih usmjerenja, prilikom kojih će eksperti iz hotela Regent podijeliti praktična znanja i savjete budućim ugostiteljima i hotelijerima.

U skladu sa ciljevima strategije društveno-odgovornog djelovanja, Regent Porto Montenegro ostaje posvećen podršci i unapređenju lokalne zajednice kroz različite inicijative kojima se zaposleni uvijek rado odazivaju.

Najčitanije