10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

DPS Herceg Novi: Afera u TO Herceg Novi

Herceg Novi – foto TO HN – V.I.

Posljednjih dana afera Turistička organizacija Herceg Novi ozbiljno je uzdrmala kako političku scenu Herceg Novoga tako i rad te organizacije. Naime, audio snimak dešavanja prije i tokom sjednice Izvršnog odbora TO Herceg Novi isplivao je u javnost, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora DPS Herceg Novi.

“Na spornoj sjednici gospođa Vitorović izabrana je za novu direktoricu Turističke organizacije Herceg Novi sa 4 glasa ZA i 1 PROTIV.

Kako se može zaključiti sve ono na šta smo upozoravali na Skupštinskom plenumu i kroz javne nastupe došlo je na naplatu lokalnoj vlasti. Paušalan odnos prema savjetima i odborima, politička uhljebljavanja, doveli su do toga da se ne poštuju osnovne procedure, da se ne uvažavaju mišljenja struke te da se silom, suprotno procedurama, postavljaju direktori ustanova i preduzeća.

Nestabilnosti, rasulu, lokalne vlasti svjedočimo od izbora u maju prošle godine čemu ide u prilog i činjenica da je nephodno četiri dokumenta koji će garantovati 25 ili 27 odbornika većine. Takođe navedenom u prilog ide i činjenica da se Skupštine nijesu sazivale mjesecima u gradu u kojem jedino predsjednik Opštine nije u v.d. stanju, bar za sada.

DPS HN

Kako smo mogli pročitati neki su se „riješili bijede“, a mi poručujemo građanima da se sa ovakvom, krnjom, vlasti Herceg Novi nije riješio bijede, i to je ono o čemu su najprije trebali misliti članovi Izvršnog odbora TO Herceg Novi. Stavivši lične i partijske interese ispred Herceg Novog i Turističke organizacije poslali su jasnu poruku građanima.

Nažalost, uzaludno smo upozoravali da bi formiranjem nestručnih odbora i savjeta moglo doći upravo do ovakvih situacija. Da podsjetimo, naši odbornici napuštali su sjednice SO Herceg Novi iz razloga nedostavljanja radnih biografija kandidata za radna tijela javnih ustanova i preduzeća. Sada je javnosti u potpunosti  jasno i zašto.

Odbori i savjeti su nestručni, neprofesionalni i često spremni prekršiti Zakon, pa barem u slučaju TO Herceg Novi smatramo da su se stekli svi uslovi da nadležni organi na osnovu evidentnih dokaza preduzmu radnje iz okvira svojih obaveza” – navodi se u saopštenju Opštinskog odbora DPS Herceg Novi.

Najčitanije