8 C
Kotor

Slušaj online radio

Novo ozvučenje za crkvu Svetog Jeronima, uz pomoć Opštine Herceg Novi

Crkva Svetog Jeronima – radovi

Crkva Svetog Jeronima dobiće novo ozvučenje, što će poboljšati uslove za obavljanje službe, kao i za održavanje prigodnih kulturnih programa u ovom zdanju iz 17. vijeka.

Radove na postavljanju novog ozvučenja finansira Opština Herceg Novi, na zahtjev i u saradnji sa hercegnovskom Župom Svetog Jeronima.

Staro ozvučenje, koje nije dobro funkcionisalo, biće zamijenjeno, a radove koji su u toku izvodi firma „Alfa-grup“ iz Kazerte u južnoj Italiji, prepoznata po projektima ozvučenja crkava, objašnjava hercegnovski župnik, don Siniša Jozić.

On je danas, u razgovoru se sekretarkom se kulturu i obrazovanje, Anom Zambelić Pištalo, izrazio očekivanje da će kompletan posao biti završen do 30. septembra, kada se obilježava Sveti Jeronim, nebeski zaštitnik grada i župe.

Herceg Novi -foto TO HN

„Vjerujem da će toga dana sve drugačije zvučati, da se čuje glas sveštenika i predvoditelja misnog slavlja, kao i svih pjevača, da crkva bude dobro ozvučena za sve one koji dođu u ovaj sakralni prostor“, kazao je Jozić.

Ističe da je ovaj projekat značajan vjernicima, ali i zato što crkvu Svetog Jeronima posjećuju mnogi turisti i hodočasnici, kao i zbog toga što će omogućiti da ovo bude prostor za prigodna kulturna dešavanja.

Najčitanije