13 C
Kotor

Slušaj online radio

DPS Herceg Novi: I izborna kampanja je odraz (ne)kulture

Herceg Novi

Svaka izborna kampanja podrazumijeva i korišćenje propagandnog materijala, posebno postera sa porukama učesnika u kampanji.

Herceg Novi je godinama predstavljao grad u kojem se vodilo računa da i način oglašavanja učesnika izbora oslikava našu kulturu, uvažavanje i dostojanstvo, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora DPS Herceg Novi.

Nažalost, ni to više nije tako.

Oglasne table koje uglavnom služe za obavještavanja o tragičnim događajima i pomenima kojima se obilježava gubitak voljenih osoba, prekrivene su izbornim plakatima.

DPS – Evropski tim za Herceg Novi

Nepristojno je, nekulturno i uvrjedljivo lijepiti promo plakate preko postavljenih osmrtnica.

Na taj način prekrivati obavještenje o smrti neke osobe ili pomen na takav događaj je izraz nepoštovanja prema umrloj osobi i njenoj porodici.

Stranka koja na taj način promoviše svog kandidata vrši vlast u Herceg Novom pa valjda iz toga izvodi zaključak da joj je sve dozvoljeno.

Kao vršioci vlasti mogli su postavili odgovarajuće panoe za tu namjenu. Ovako, samo su pokazali svoju bahatost, nekulturu i odnos prema građanima Herceg Novog.

Pozivamo sve učesnike u izbornoj kampanji da svoje kandidate promovišu na način koji priliči našoj sredini i pokazuje njihovu zrelost i kulturu ponašanja, kaže se u saopštenju Opštinskog odbora DPS Herceg Novi.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije