15 C
Kotor

Slušaj online radio

Erasmus studentska mreža na Pomorskom fakultetu Kotor upriličila dobrodošlicu za Erasmus + studente

Foto UCG

Studenti Pomorskog fakulteta Kotor postali su dio Erasmus studentske mreže sa sjedištem u Podgorici (Erasmus Student Network – ESN). Ova internacionalna studentska organizacija zasnovana je na idejama interkulturalnog razumijevanja, integracije, međusobnog poštovanja i podrške, sa misijom promocije mobilnosti studenata.

Shodno misiji ove mreže, studenti Pomorskog fakulteta Kotor upriličili su dobrodošlicu za Erasmus studente iz Mađarske (Óbuda Univerzitet, Budimpešta), Rumunije (Pomorska akademija “Mircea cel Batran”, Kostanca) i Hrvatske (Pomorski fakultet Sveučilišta u Splitu). Naime, šest Erasmus studenata će ljetnji semestar 2022/23. godine provesti na Pomorskom fakultetu Kotor i pohađati grupu predmeta iz srodnih oblasti.

Naši studenti su pripremili prigodnu prezentaciju o istoriji Fakulteta, studijskim programima, projektnim aktivnostima, raspoloživim kapacitetima, ali i o turističkim i kulturnim atraktivnostima grada Kotora i Crne Gore.

Foto UCG

Takođe, pokazali su inicijativu i potrudili se da Erasmus studente upoznaju sa prirodnim i kulturnim ljepotama grada Kotora, studentskim domom, te resursima kojima raspolaže Pomorski fakultet Kotor. Razgovarali su i pokrenuli organizaciju izleta i sličnih događaja koji unaprijeđuju studentski život, te pružili punu podršku u savladavanju studentskih obaveza.

Ubuduće Erasmus studentska mreža će biti na raspolaganju svim dolaznim Erasmus studentima na Pomorskom fakultetu Kotor kako bi im maksimalno olakšali adaptivni period, studentske obaveze i učinili nezaboravnim Erasmus + studentsko iskustvo u Kotoru.

Izvor:UCG

Najčitanije