9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

DPS Kotor: Akcijom dobrovoljnog davanja krvi obilježili smo ovaj međunarodni praznik

Foto DPS Kotor

Povodom Međunarodnog dana dobrovoljnih davalaca krvi aktivisti Opštinskog odbora DPS Kotor koji su redovni davaoci krvi organizovali su akciju davanja krvi na Odjeljenju za transfuziju Opšte bolnice Kotor.

Dobrovoljno davalaštvo u Kotoru nije na zadovoljavajućem nivou, te se ovim primjerom želi pokazati da je ova vrsta aktivnosti, pored toga što predstavlja vrlo humani čin, veoma bitna za zdravlje svih građanki i građana Kotora. Zasigurno ne postoji porodica koja barem jednom nije imala potrebu za jedinicom krvi, ali kultura da krv treba da se donira nažalost nije u skladu sa onim što nosi naš grad.

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Kotor Neđeljko Moškov na današnjoj akciji kazao je da je transfuzija krvi jedna od najčešćih intervencija u toku bolničkog liječenja pacijenata, te da nema alternativu.

“Podsjetio bih da osobe koje prilikom povrede ili tokom operacije izgube znatnu količinu krvi moraju primiti adekvatnu nadoknadu putem transfuzije. Ta boca krvi može spasiti nečiji život”, zaključio je Moškov.
Opštinski odbor DPS Kotor

Najčitanije