11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Baošići – mještani traže reagovanje inspekcije zbog nezakonitog nasipanja pijeskom navoza za barke

Nasut navoz za barke Baošići – foto mještani Baošića

Mještani Baošića prijavili su glavnoj ekološkoj inspektorici Veselinki Zarubici nezakonito nasipanje pijeskom navoza za barke /tiradur/ pored mandraća i njegovo pretvaranje u plažni dio.

Naime, mještani Baošića već više od 70 godina koriste navoz za barke pored mandraća u Baošićima. Navoz se koristi za izvlačenje i spuštanje barki u more, za njihovo redovno održavanje (pituranje antialginom, popravke motora i druge popravke).

Tokom maja mjeseca 2022. godine privatni zakupac obližnje plaže, mimo planskog dokumenta, uzurpirao je – prisvojio površinu navoza, ogradio stijenama njegov dio koji ulazi u more i nasuo pijesak, navodi se u obraćanju mještana glavnoj ekološkoj inspektorki.

Baošići, navoz za barke ograđen stijenama

Radi se o prosto nezamislivoj devastaciji priobalnog dijela Baošića.

Mještani Baošića su već više od mjesec dana onemogućeni da bilo što učine na barkama, a radova ima jer započinje sezona.

Tražimo da se navoz za barke vrati u prvobitno stanje, a da zakupac obližnje plaže uređuje i koristi dobijenu plažu u skladu sa površinom i dozvolama koje je dobio od Morskog dobra.

Molimo vas da, po pravu i ovlašćenjima koje imate, izvršite hitnu kontrolu nezakonito izvršenih radova, preduzmjete mjere iz vaše nadležnosti i inicirate provođenje mjera drugih nadležnih organa, kaže se u prijavi inspekciji mještana Baošića.

Baosici, navoz za barke nasut pijeskom

Najčitanije