17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

DPS Kotor: Lokalna vlast u Kotoru nema hrabrosti za podršku narodu Ukrajine

DPS Kotor – podrška Ukrajini

Danas je četrnaesti dan kako nemamo odgovor uprave grada Kotora na inicijativu da se osvjetljenjem vrata grada pokaže podrška narodu Ukrajine koji tuđe neće, a svoje ne da.

Civilizacijski je čin podržati onog ko je napadnut na svom kućnom pragu i trpi agresiju, ali u Kotoru ima onih koji nemaju političke hrabrosti da čak ni simbolički stanu na stranu žrtve – naroda Ukrajine, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora DPS Kotor.

Očito da čak ni brojke gostiju Kotora iz Ukrajine koji su sve više posjećivali naš grad posljednjih godina, a koje ove godine nećemo dočekivati kao goste, osim eventualno kao raseljene, zabrinute ljude za svoj život, porodicu, imetak, poslove i državu, nijesu pomogle našoj lokalnoj upravi da istupe kao saosjećajni i pravedni ljudi.

DPS Kotor

Time će oni, nakon nadajmo se kratkog ratnog vihora, za sobom ostaviti sramotu, ali nažalost sramotu svih nas koju Ukrajinci neće vezivati za pojedince koji su u trenutnoj raspadajućoj lokalnoj vlasti, već nažalost, kao sramotu grada Kotora. Podrška narodu Ukrajine! – kaže se usaopštenju Opštinskog odbora DPS Kotor.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije