8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Druga trka “Luštica Bay Stand Up Paddle Race”

Luštica Bay

Trka u veslanju na dasci, za profesionalce i amatere, kao i djecu, organizuje se u subotu 10. septembra u akvatorijumu zaliva Trašte


Novi sportski događaj u Luštici Bay zakazan je za subotu, 10. septembar, kada će se na Marina plaži Luštice Bay okupiti ljubitelji veslanja na dasci, sve popularnijeg sporta na vodi.

Druga trka “Luštica Bay Stand Up Paddle Race“, Paddle Race“, nakon priprema i sastanka skipera, počinje u 10.30 nadmetanjem za žene, odnosno u 10.45 časova takmičenjem za muškarce. Dužina obje trke je po 12 kilometara a mogu učestvovati i amateri za koje će dužina staze biti šest kilometara.

Zabavna, ali i zahtjevna, trka na SUP-ovima u muškoj i ženskoj kategoriji, za profesionalce i amatere, ali i djecu, donosi i izuzetan fond novčanih nagrada, po kategoriji: za osvojeno prvo mjesto 700€, drugo mjesto 400€ , i treće 150€. Posebno će biti zanimljiva dječija trka zakazana u 13 časova na marina plaži gdje će najmlađi biti u prilici da pokažu vještine veslanja ili se prvi put oprobaju u ovom sportu.

„Luštica Bay Stand Up Paddle Race“ se održava drugu godinu za redom, u saradnji s Euro Tour organizacijom. Više informacija o samom događaju, kao i mapa staze su na  LINKU  dok je registracija za odrasle moguća  OVDJE

Luštica Bay

„Sportsko ljeto u Luštici Bay je zaista u znaku popularnih sportova na kopnu i na vodi i pruža mogućnosti zabave i rekreacije za sve koji vole sportski stil života ili tek planiraju da se bave sportovima. Ove godine nam je želja da što više mališana učestvuje u takmičenju  i oproba se u ovom zabavnom sportu“, rekla je Sonja Banićević, supervizorka događaja u Luštici Bay.

Velika sportska uzbuđenja u Luštici Bay očekuju se do kraja mjeseca, tokom kojeg će se u još dva velika nadmetanja birati najbolji. Pored sportskih dešavanja, gledaoci i publika će prije, tokom i poslije trka imati priliku za uživanje na plaži, šetnji promenadom te izboru delicija iz bogate gastronomske ponude u Luštici Bay.

Najčitanije