9.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Društvo prijatelja dubrovačke starine obilježilo 70 godina djelovanja

Dubrovnik – foto Boka News

Svečanom skupštinom Društvo prijatelja dubrovačke starine (DPDS) obilježilo je u petak, u čitaonici Državnog arhiva u dubrovačkoj palači Sponza, 70 godina djelovanja.

Predsjednik DPDS-a Vedran Kosović podsjetio je kako je prije tačno 70 godina osnovano Društvo prijatelja dubrovačke starine i prisjetio se utemeljitelja Lukše Beritića te drugih zaslužnih među više od 3.200 članova kroz desetljeća djelovanja Društva.

„Svi članovi daju dio sebe za DPDS, ali neki od njih daju cijeloga sebe kroz dugo vrijeme. To je prigoda da im zahvalimo, pa smo prema Statutu predložili da se počasnim članovima proglase: Niko Kapetanić, Hrvoje Macan, Božo Milinković i Tomo Šuljak. Zamolio bih ih da se ne opuste, jer su naše lanterne na moru i uvijek trebaju bit svjetlo i pokazivati pravi put“, rekao je Kosović.

Prigodne medalje dodijeljene su onima koji su svojim radom, zalaganjem ili potporom doprinijeli zaštiti, obnovi i očuvanju spomeničke baštine te razvoju DPDS-a.

DPDS je nevladina udruga osnovana 1952. radi čuvanja, zbrinjavanja i promicanja bogate i slojevite dubrovačke kulturne baštine.

Izvor:Hina

Najčitanije