25 C
Kotor

Slušaj online radio

Društvo za kulturni razvoj “Bauo” – Radionica od ideje do projekta

Od ideje do projekta

Ovim putem upućujemo obavještenje i poziv mladima koji se bave kulturom ili su zainteresovani za kulturu, a dolaze iz Budve, Kotora i Herceg Novog, da se prijave na prvu u nizu besplatnih dvodnevnih obuka “Od ideje do projekta”, koja je posvećena sticanju konkretnih znanja i vještina mladih, tj. kako neku svoju ideju pretvoriti u dobar projekat, a koji dalje mogu podržati razni donatori. Trener s kojim će se raditi je Marko Pejović, iskusni edukator iz Podgorice, s bogatim radnim iskustvom ove vrste.

Obuku organizuje NVO Društvo za kulturni razvoj “Bauo” sljedećeg vikenda (21. i 22. oktobar, od 10h do 18h) u Omladinskom klubu Budva, u TQ Plaza (ul. Mediteranska, Budva).

Učesnici/e obuke imaće priliku da steknu potvrdu o uspješno završenoj obuci, a tokom ova dva dana učenici/e iz Kotora i Herceg Novog imaće obezbijeđen hotelski smještaj i sve obroke u Budvi. Svi polaznici/e ovuke imaće obezbijeđene ručkove, posluženje i osvježenje tokom kafe pauza, kao i besplatne radne materijale.

Pošto je obuka, kao i cio projekat, prije svega namijenjen mladima, kao i mladim profesionalcima u kulturi, definisano je da donja starosna granica bude 15, a gornja 35 godina.

Svi/e zainteresovani/e mogu nas kontaktirati i prijaviti se putem društvenih mreža Facebook i Instagram ili direktno na e-mail organizacije (drustvobauo@gmail.com) do četvrtka, 19. oktobra, u ponoć.

Napominjemo da je maksimalan broj učesnika/ca po obuci 10.

U pitanju je prva od 10 planiranih dvodnevnih obuka iz raznih oblasti za mlade iz kulturi koji dolaze iz Budve, Kotora i Herceg Novog, koje ćemo ove jeseni i zime organizovati u Budvi.

Detaljnije o obukama, kao i o samom projektu “Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi“, možete se informisati na ovom i ovom linku.

Društvo za kulturni razvoj “Bauo” iz Petrovca na Moru, u partnerstvu sa Centrom za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa Crne Gore iz Budve, tokom 2023. i 2024. godine implementira projekat “Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi”, podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD 2). ReLOaD2 finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest lokalnih samouprava u Crnoj Gori, među kojima su Budva, Kotor i Herceg Novi, koje su podržale naš projekat, čineći klaster „Coastal Mates“.

Najčitanije