13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Druženje aktuelnih i budućih lidera kulinarstva u susret događaju “Game of Chefs”

Game of chefs
Game of chefs

Druženje učenika i profesora Škole za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“ iz Podgorice i sedam renomiranih izvršnih šefova kuhinje iz zemalja regiona biće održano u hotelu “Regent Porto Montenegro” u petak, 14. oktobra.

Druženje će prethoditi konceptualnom gastronomskom performansu, “Game of Chefs” odnosno “Susretu lidera kulinarstva”, koji će se u “Regentu” održati u subotu, 15. oktobra.   Oltion Veshi iz Albanije, Nihad Mameledžija iz Bosne i Hercegovine, Ante Udovičić iz Hrvatske, Jure Tomić iz Slovenije, Filip Ćirić iz Srbije i posebna gošća Petra Jelenić, predvođeni Željkom Knezovićem – izvršnim šefom kuhinje hotela “Regent” danas će poslijepodne provesti sa profesorima i učenicima podgoričke škole, a koji već tradicionalno obavljaju praksu u hotelu “Regent”.

“Drago mi je što će mladi ljudi koji su odabrali kulinarstvo za svoj poziv imati priliku da se sretnu sa već poznatim zvijezdama regionalne gastro scene.” –I zjavio je ovom prilikom Željko Knezović, izvršni šef kuhinje hotela “Regent”.

Zoran Klikovac, direktor škole “Sergije Stanić” izjavio je da su izuzetno počastvovani prilikom  da se  njihovi učenici i nekoliko profesora sretnu sa regionalnim kulinarskim zvijezdama.

“Druženje, organizovano uoči kulinarskog spektakla procjenjujemo kao dokaz partnerstva hotela “Regent” i naše institucije. Ovo partnerstvo koje traje već dvije godine omogućava našim učenicima sticanje praktičnih znanja na najvišem mogućem nivou. Vjerujemo da će naša saradnja iznjedriti neke od lidera struke koji će u budućnosti stati rame uz rame sa postojećim zvijezdama.”- kazao je Klikovac.

Gastro
Gastro

Inače, cilj predstoječeg spektakularnog gastronomskog događaja “Game of Chefs” koji sutra počinje u “Regentu” je profilisanje Balkana kao gastronomske destinacije. Svaki od čuvenih šefova kuhinje će kreirati po jedan gang koji će reflektovati njihovu zemlju porijekla, a pomno odabrano vino iz iste regije će zaokružiti čin u okviru cjelokupne regionalne gastronomske simfonije od 7 gangova.

Hotel Regent
Hotel Regent

Inspiraciju za organizaciju kvalitetnog kulinarskog šoua tim hotela “Regent” našao je u različitosti i bliskosti nacionalnih kuhinja regiona, obilju kvalitetnih prirodnih proizvoda i činjenici da je u prethodnom periodu, svaka od nacionalnih kuhinja, u režiji pomenutih šefova – lidera doživjela pravu kulinarsku revoluciju uz primjenu ličnih stilova i aktuelnih svjetskih kulinarskih trendova.

Najčitanije