23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

DSS o „riješavanju stambenog pitanja“ gradonačelnika Tivta

Tivat

Čisti primjer alavosti i da uz vlast ide i slast i mast je najnovije otkriće stambene gimnastike novoustoličenog tivatskog gradonačelnika Siniše Kusovca – saopštio je juče predsjednik OO Demokratske sprke stranke Tivta Dejan Risančić.

„Vijesti“ su u nedjelju objavile da je Opština Tiuvat Kusovcu već jednom – 1999. dodjelom po simboličnoj cijnei i na odloženo plaćanje, placa od 533 kvadrata za izgradnju kuće, riješila stambeno pitanje Kusovcu. Uprkos tome i činjenici da ga je taj plac 2003. Po 16 puta većoj cijeni preprodao trećem lic, Kusovac je krajem pročle godine konkurisao i od Opštine dobio kredit „za riješavanje stambenog pitanja“ od 52.000 eura po izuzteno povoljnim uslovima. On je, kako je navedeno u dokumentaciji kojom je aplicirao za kredit, tim novcem kupiti „stan u izgradnji“ od 80 kvadrata, a Opštini će od ukupnog iznosa dobijenog kredita, u narednih 20 godina vratiti samo 14.650 eura.

Kusovac je u reagovanju na pisanje „Vijesti“ saopštio da je sve po zakonu i da je navodno imao pravo da od Opštine uzme kredit jer prethodno od lokalne uprave nije dobijao ni stan, ni kredit za riješavanje stambenog pitanja, ali nije pominjao plac dodijeljen mu prije 19 godina za izgradnju kuće.

DSS je juče pitala Kusovca „što je sporno i na koga se ljuti i kome prijeti“ zbog teksta koje su objavile „Vijesti“, i poručila da je taj medij do podataka  za tekst o malverzacijama tivatskog gradonačelnika došao legalnim i legitimnim metodama iz zvaničnih izvora, a među kojima su i imovinski kartoni koje je Kusovac sam prodnio Agenciji za spriječavanje korupcije.

„Nema ljutnje i nema prevare. Sve je javno i transparentno. Stoga, mi iz DSS-a smo potpuno na strani istine, u konkretnom i na strani novinara koji nam je pokazao da ono što se po zakonu objavljuje na sajtovima institucija, koristimo i svakodnevno građanima serviramo što i za koga tivatska vlast radi. Kao što se vidi, ko nije za sebe, nije ni za drugoga!“- saopštio je Risančić.

Podsjećajući da je Kusovac nedavno potpisao zgovor sa Porto Montenegrom kojim je toj firmi otpisao potraživanja Opštine od 5,6 miliona eura na ime neplaćenih komunalija, čelnik tivatske DSS je ocijenio da su sumnjali da će „u ime svih građana volšebno odricanje od naplate milionskih potraživanja, neko naplatiti“.

„Za velike ili male pare, na rate ili jednokratno, potpuno je nebitno jer je u krajnjem i sve urađeno iz ličnih interesa, krajne uračunljivo i iza leđa građana na kojima tivatska vlast vipedecenijski parazitira“.- zaključio je Risančić.

Izvor:S.L

Najčitanije