19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Počinju radovi na drugoj fazi saobraćajnice MR 1 za kompleks Luštica Bay u Krtolima

Gradilište buduće saobracajnice Luštica – Tivat

Opština Tivat odabrala je izvođače radova na rekonstrukciji nekadašnjeg objekta Sokolski dom, a sada poznat kao Društvo za tjelesno vaspitanje – “DTV Partizan”u Tivtu, odnosno za izgradnju druge faze saobraćajnice MR1 na poluostrvu Luštica.

“Potpisivanje ugovora, sa kompanijom “Bemax” za izgradnju druge faze saobraćajnice MR1, u ukupnoj vrijednosti 2.968.722 eura planirano je naredne sedmice, nakon čega će početi radovi na ovoj dionici puta. Druga faza saobraćajnice podrazumijeva izvođenje građevinskih radova u dužini od 2,2 kilometara, a planirani rok završetka radova iznosi 10 mjeseci.”- saopštili su iz lokalne uprave.

Prva faza nove pristupne saobraćajnice MR1 za kompleks Luštica Bay u Krtolima, u ukupnoj dužini od 2,5 kilometara završena u junu ove godine, a izvođač radova vrijednih oko 3 miliona eura bila je kompanija “Toškovići” iz Podgorice.

Druga faza MR 1 će preko novog kružnog toka kod prirodnog rezervata “Solila” povezati se lokalni put za Radoviće i  na već izgrađenu prvu fazu novog puta za Lušica Bay, koja je “stigla” do istočnog kraja sela Đuraševići.

“Nova saobraćajnica, za sada lokalnog karaktera, umnogome će olakšati saobraćaj na ovom dijelu poluostrva, a što je od posebnog značaja za mještane okolnih mjesnih zajednica.”- saopštili su iz Opštine Tivat.

Završetkom rekonstrukcije DTV Partizana, Tivat dobija multifunkcionalnu koncertnu dvoranu

DTV Partizan Tivat

Ugovor za rekonstrukciju druge faze objekta DTV Partizan, vrijedan 185.733 eura, potpisan je sa kompanijom “Grand Design” iz Podgorica.  Radovi obuhvataju završetak građevinskih radova u unutrašnjosti zgrade, postavljanje jake i slabe struje, protivpožarne zaštite i opreme.

“Završetkom rekonstrukcije DTV Partizana, Tivat dobija multifunkcionalnu koncertnu dvoranu i scenu za izvođenje manjih dramskih formi, ukupne korisne površine 300 kvadrata. Zahvaljujući pokretnom mobilijaru, kompletan prostor dvorane ima mogućnost modifikovanja u specifičan prostor, namijenjen održavanju poslovnih sastanaka, prijema, koktela, salonsko-sportskih dešavanja, modnih revija i sličnih događaja.”- poručili su iz lokalne uprave.

Inače, prvu fazu reksontrukcije objekta  DTV Partizan vrijednu 295.550 eura, ranije je završila kompanija GKM iz Podgorice.

Izvor:S.L

Najčitanije