16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Dubrovačko – neretvanska županija postala je „prva crta” Schengena, evo kakvo je stanje na granicama

GP Vitaljina – foto Boka News M. Dobrilović

Ulaskom Hrvatske u Schengenski prostor nije došlo do značajnijih promjena na graničnim prijelazima koji su u nadležnosti PU dubrovačko – neretvanske. Tako tvrde u Policijskoj upravi čije su granične službe, za razliku od kolega iz nekih drugih dijelova Hrvatske, sada dobile i dodatne zadaće vezane uz zaštitu vanjskih granica Europske unije. Naime, jug Hrvatske okružen je granicama i dodatna pozornost se očekuje prilikom ulazaka i izlazaka iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Iz najjužnije hrvatske policijske uprave, podsjećaju kako je granična crta Republike Hrvatske u području nadležnosti PU dubrovačko – neretvanske sada vanjska granica Schengenskog prostora te ističu: „Sudeći prema prvim danima ulaska u taj prostor, na našim granicama nije došlo do značajnijih promjena. – navode iz policije dodajući kako nisu uočene veće gužve na granicama.”

„U ovom dijelu godine gužve na graničnim prijelazima osciliraju u ovisnosti o kretanju putnika koji putuju u ili iz zemalja Europske unije, a porijeklom su iz država južnog Balkana, gdje obično putuju u vrijeme blagdana. Takve migracije su uobičajene u ovo doba godine i tijekom ljetnih praznika.” – navode također iz Policijske uprave dubrovačko – neretvanske.

Izvor:juzni.hr

Najčitanije