16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Dubrovčani i gosti Novu godinu dočekali na prepunom Stradunu

Dubrovnik – foto Juzni.hr

Dubrovčani i njihovi gosti u novu 2023. ušli su na prepunom Stradunu uz koncert Petra Graše i Ante Gelo Benda te vatromet, koji će prema najavi gradonačelnika Mate Frankovića ubuduće zamijeniti dronovi.

Franković je okupljenima poželio puno sreće, zdravlja i osobnog zadovoljstva.

“A našoj Europi i našem svijetu, nek’ je zdravlja i mira, a sve drugo će doći“, poručio je  u novogodišnjoj čestitci u prvim sekundama nakon ponoći sugrađanima i gostima grada kojih je na Stradunu bilo skoro 11 hiljada.

Program dočeka u sklopu 9. Dubrovačkog zimskog festivala počeo je u subotu na Staru godinu Dječjim dočekom uz Ante Gelo Bend na Stradunu, kao i tradicionalnom kolendom Folklornog ansambla Linđo, Zbora Libertas i Gradske glazbe Dubrovnik ispred crkve sv. Vlaha.

U nedjelju 1. januara 2023. godine u podne će se na Stradunu, nakon dvije godine stanke, održati tradicionalni novogodišnji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra „Orlandov bal“ pod ravnanjem Ivana Huta uz mezzosopranisticu Martu Hut i tenora Roka Radovana.

U večernjim satima će na istom mjestu nastupiti Tomislav Bralić i klapa Intrade.

Prema informaciji gradske Turističke zajednice, u Dubrovniku u hotelskom i privatnom smještaju novogodišnje blagdane provodi oko pet hiljada gostiju, većinom iz regije, a otvoreno je 14 hotela.

Izvor:Hina

Najčitanije