25 C
Kotor

Slušaj online radio

Dubrovnik: Ovoga ljeta ponovo koncerti na Orsuli?

Park prirode Orsula – Dubrovnik foto Boka News

Gradska tvrtka Dubrovačka baština oglašava zakup prostor Parka Orsula! Natječajem, doznajemo, daje u zakup prostor od 21.305 četvornih metara površine komunalne infrastrukture na Orsuli, a za organiziranje kulturnih događanja i kulturno turističkih programa. Početna cijena  zakupa je 1400 eura bez PDV-a, prostor se daje u zakup do 31. oktobra 2025. godine.  Jamčevina za ovaj natječaj je 5250 eura, a natječaj je otvoren do 22. travnja.

Park Orsula,  jedno je vrijeme bio središte ljetnog koncertnog života u Dubrovniku, proglašen najljepšom ljetnom pozornicom na svijetu. Nekoć zapuštenu lokaciju, iz drače je podigao entuzijazam  građanske inicijative, a danas ova arheološki lokalitet služi kao panoramski vidikovac i pozornica  za vjenčanja iz snova. Na prostoru se nalazi amfiteatar s oko  350 sjedećih mjesta, savršeno uklopljen u mediteranski krajobraz s kojeg se pružaju spektakularni pogledi.

Osim amfiteatra, obnovljena je i već spomenuta crkva Sv. Orsule koja je izgrađena na spomen svim zlostavljanim djevojkama koje su na ovom mjestu, skačući u ponor, odlučile okončati svoju patnju.

Park prirode Orsula – Dubrovnik

Ova pozicija je uvijek imala istaknuto mjesto kroz povijest. Predstavljala je kraj urbanog i zadnju sigurnu točku od Dubrovnika prema jugu. Tuda je prolazio karavanski put i s te točke se putnicima s istoka otvarao prvi pogled na Dubrovnik.

Najčitanije