23.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Dubrovnik – Plat – potraga se nastavlja noću

Potraga – foto Tonči Plazibat/HANZA Media i Dubrovački vjesnik

Nastavljena je potraga za nestalim radnikom D. P (33) HE Dubrovnik u Platu. Trećeg dana su se tako uključili policijski službenici, pripadnici HGSS-a, vatrogasci i ronioci, a iz zraka im je kao pojačanje pomogao policijski helikopter. Fokus potrage bio je okrenut prema otvorenom moru – tačnije – prema području oko otoka Mrkana, Supetra i Bobare.

17,25 – Uskoro ćemo u prostorijama HE Dubrovnik održati sastanak sa svim službama koje su do sada sudjelovale u potrazi. Rezimirat ćemo što se danas napravilo te ćemo napraviti plan za sutra. Neovisno o svemu tome, potraga se nastavlja noćas s onim s snagama koje se mogu i koje mogu, kazao je načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević.

13,55 – Potraga se neumorno nastavlja. Ronioci su pretražili podmorja oko Mrkana i Bobare, ali nažalost ništa nisu pronašli.

11,25 – Pavličević je potvrdio kako se potraga nastavlja. Ronioci, koji su zajedno s vatrogascima već na Bobari i Mrkanu, pripremaju se zaroniti u more. Pročelnik dubrovačkog HGSS-a Marijo Begić kazao nam je kako se njegove kolege pripremaju kajacima oploviti Mrkan i Bobaru.

– Mi smo spremni, samo čekamo da se vrijeme malo smiri i krećemo, istaknuo je Begić.

Potraga – foto Tonči Plazibat/HANZA Media i Dubrovački vjesnik

Iz župske vale krenuli desetci brodica koje će se također priključiti potrazi. Vatrogasci su pretražili i područje cavtatske plaže „Ključice“ gdje je u četvrtak pronađeno tijelo drugog nestalog zaposlenika HE Dubrovnik.

U međuvremenu se prijatelji, poznanici i rodbina na društvenim mrežama opraštaju od dvojice nesretno preminulih radnika Hidroelektrane Dubrovnik u Platu M.M. (35) i I.Z. (47) u kojoj je – iz još neutvrđenih razloga – 10. siječnja izbio požar, danas se nastavlja potraga za trećim radnikom D. P. (33).

Najčitanije