16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Dubrovnik u novembru 30 hiljada putnika

Aerodrom Dubrovnik

Zračna luka Dubrovnik u novembru ove godine prihvatila je i otpremila ukupno 30.925 putnika.

U studenome ove godine kroz vrata dubrovačke zračne luke prošlo je ukupno 30.925 putnika, što je čak 17 hijada putnika više u odnosu na isti mjesec prošle godine. Novembar je, klasično, mjesec sa skromnim prometom s obzirom na to da se radi o prvom mjesecu zimskog reda letenja, no zahvaljujući charter letovima, poput Korean Aira koji je obavio 4 povratna leta sa zrakoplovom tipa B777-300ER iz Seula, te Freebird Airlinesa koji iz Dubrovnika obavlja redovne chartere prema brojnim destinacijama u Europi, zabilježen je značajan rast broja putnika u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Naravno, osim chartera, Dubrovnik je u studenome imao i redovne domaće linije Trade Aira i Croatia Airlinesa, te međunarodne linije Vuelinga i Turkish Airlinesa. Naravno, u odnosu na studeni 2019. godine, rezultat je značajno niži, naime, prije izbijanja globalne pandemije, u 11. mjesecu 2019. godine, kroz Dubrovnik je prošlo gotovo 57 hiljada putnika.

Ukupno je, od siječnja do kraja studenog ove godine, kroz Zračnu luku Dubrovnik prošlo 2.130.526 putnika, što je čak 1.2 miliona putnika više nego u cijeloj prošloj godini. Podsjećamo, rekordne 2019. godine Dubrovnik je prihvatio i otpremio gotovo 2.9 miliona putnika.

Najčitanije