8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Dušan Radović Krušo podnio ostavku na mjesto direktora Agencije

Škver HN
Herceg Novi – Škver

Predsjednik novske koalicije „Izbor“ Dušan Radović Krušo dostavio je saopštenje kojim javnost obavještava da podnosi ostavku na mjesto direktora Agencije za izgradnju i razvoj Herceg – Novog, na koje je nedavno imenovan, zbog neslaganja sa nepoštovanjem programa i principa „Izbora“ u vršenju vlasti u tom gradu.

U saopštenju navodi da se sa članovima „Izbora“ ne slaže i zbog nepotizma, neprofesionalnosti i netransparentnoszi u izboru kadrova, sadašnji tim u izvršnoj vlasti smatra nekompetentnim i nestručnim, navodi da je neriješen problem Parking servisa, svoje partijske kolege optužuje za neiskrenost i tvrdi da je na djelu razbijanje „Izbora“.

Radović navodi da se sve to kosi sa njegovim principima i moranim kodeksom i stvara atmosferu u kojoj najviše gube grad i građani. Saopštenje u nastavku integralno prenosimo.

Dušan Radović Krušo
Dušan Radović Krušo

Uvaženi sugrađani,

Podnosim ostavku na mjesto direktora Agencije za izgradnju i razvoj grada. Evo razloga:

  1. Nepoštovanje programa Izbora: u Programu Izbora je navedeno- govorićemo građanima istinu i samo istinu, nećemo prikrivati, niti izvrtati činjenice i nećemo se baviti politikantskim ocjenama, a na ključna mjesta u opštinskoj upravi dovešćemo stručne ljude i profesionalce, bez obzira na partijsku pripadnost.
  2. Nepoštovanje principa Izbora u vršenju vlasti – Izbor, je, kako ja i dalje vjerujem, formiran iz želje da se zaustavi višedecenijsko propadanje Herceg Novog. Da bi se to realizovalo bilo je neophodno organizovati uspješniju od prethodne i od sadašnje vlasti – koja je zaboravila principe kojim se rukovodio Izbor i zbog kojih su mu građani dali povjerenje.
  3. Neprofesionalnost i netransparentnost u izboru kadrova – Obećali smo, a nije ispoštovano, da će principi – podjele, partijskog zapošljavanja, postavljanja lojalnih umjesto sposobnih – biti napušteni, a nisu.
  4. Nepotizam – obećali smo da neće biti nepotizma a ima ga među članovima Izbora
  5. Neiskren je odnos pojedinih članova prema odborničkom klubu Izbora – neiskren je i odnos Nikole Gojkovića
  6. Sadašnji, nekompetentan i nestručan tim u izvršnoj lokalnoj vlasti i ne može i neće doprinijeti razvoju grada – izostala je bolja sistematizacija rada i opštinske uprave i javnih preduzeća.
  7. Nije riješen problem rukovođenja i rada u Parking servisu. Obećali smo prije izbora da pozicije u vlasti neće biti korištene za stvaranje privilegovanog položaja. Ukazivali na saobraćajni i parking haos u Herceg Novom i tvrdili da ga je moguće riješiti, ukoliko postoji volja za to. Šest mjeseci kasnije te dobre volje nema.
  8. Očigledno postaje i odsustvo vizije i cilja a prisustvo vlastoljublja i pukog otaljavanje problema u organizovanju i vršenju vlasti
  9. Na djelu je razbijanje Izbora. Pregovorima iza leđa organa Izbora – pojedini članovi   razgovaraju o prekomponovanju vlasti sa dijelom odbornika DPS-a i opozicije.
  10. Sve ovo duboko se kosi sa mojim životnim principima i moralnim kodeksom pa mi je ostalo samo da odbijem ovu nametnutu igranku koja se vodi po pravilima koja su preko noći promijenjena a u kojoj najviše gube grad i građani.

Dušan Radović Krušo

Predsjednik   “Izbora”

 

 

Najčitanije