8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Dva člana posde pronađena mrtva na grčkom bulk carrieru

caravos-harmony-Foto: MarineTraffic

Dva člana posade grčkog bulk carriera preminula su na brodu pod nerazjašnjenim okolnostima. Tijela nesretnih pomoraca pronađena su u njihovim kabinama.

Dva člana posade preminula su prošle sedmice na brodu za prijevoz rasutih tereta Caravos Harmony, kojime upravlja brodarska kompanija sa sjedištem u Grčkoj. Brod se nalazi usidren kod brazilske luke Macape, a lokalne vlasti provode istragu.

Lokalni mediji navode da su tijela obojice nesretnih pomoraca pronađena u kupaonici nakon odrađene smjene. Tragedija se dogodila 21. februara, dok je brod plovio Atlantikom na putu iz Port Elizabetha u Južnoafričkoj Republici do brazilske luke Macapa, na samom ušću Amazone.

Prema izvješćima državnih tijela, obojica preminulih bili su mladi muškarci u tridesetima. Ne navodi se jesu li preminuli muškarci imali značajnijih zdravstvenih tegoba. Navodno je riječ o drugom i trećem časniku stroja, državljanima Ukrajine i Filipina (napomena: neki mediji navode da su obojica preminulih državljani Ukrajine).

Ostalih 19 članova posade osjećaju se dobro te ne pokazuju simptome zaraznih bolesti. Zdravstvene službe testirale su posadu zbog sumnje u postojanje ovih bolesti, što je standardna procedura. Nalazi se očekuju do kraja ove sedmice.

Bulk carrier Caravos Harmony (IMO: 9595589) od 81.670 dwt, izgrađen je 2013. godine, a plovi pod zastavom Marshallovih otoka.

Najčitanije