4 C
Kotor

Slušaj online radio

Most na Šćepan polju prioritet i Crne Gore i BiH

Piva – Rafting-Road-to-Sćepan-Polje – foto adria.travel

Potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović sastao se danas sa novoimenovanim ministrom komunikacija i transporta BiH Edinom Fortom. Na sastanku je istaknuto da su napravljeni pomaci u realizaciji projekta koji se tiče izgradnje mosta na Šćepan polju.

Kako naglašavaju u saopštenju Ministarstva kapitalnih investicija (MKI) radi se na formiranju radne grupe koja će da prati dinamiku realizacije projekta izgradnje mosta na Šćepan polju i danas je potvrđeno da je to zajednički prioritet kome će obije strane u narednom periodu posvetiti posebnu pažnju.

“Naše dvije države imaju odlične bilateralne odnose i činjenica je da takvu saradnju moramo da razvijamo i u ekonomskoj razmjeni. Napravili smo određene pomake kada je riječ o najvažnijem putnom pravcu koji nas povezuje”, istakao je Ibrahimović.

Dodao je da obije strane moraju dalje planirati rekonstrukciju pristupnih saobraćajnica, to jest čitave dionice puta, što jeste izazov imajući u vidu složenu konfiguraciju terena i značajna finansijska sredstva koja su potrebna za kompletnu modernizaciju putnog pravca.

Željeznička pruga Nikšić – Čapljina postala je zvanično dio proširene TNT mreže, čime se stvaraju uslovi da dvije države zajednički apliciraju za evropske finansijske fondove i obezbijedi podrška ovom projektu.

Forto je istakao da mu je veoma važno da na početku mandata sagleda prioritete na državnom, ali i na regionalnom nivou, te je današnji razgovor prilika da se dogovore sljedeći konkretni koraci i kompletnoj saradnji stručnih timova na nivou resornim ministarstava da snažna podrška kako bi se dinamika realizacije projekata, konkretno izgradnje mosta na Šćepan polju ubrzala.

Sagovornici su razgovarali i o projektu jadransko – jonskog auto-puta, kapacitetima i razvojnim planovima luke Bar, a potpredsjednik Ibrahimović je takođe predstavio neke od projekata na sjeveru Crne Gore koji imaju za cilj da obezbijede ravnomjeran razvoj svih regija u Crnoj Gori, a građanima sjevera pruže novu perspektivu i bolji kvalitet života.

Izvor:RTCG

Najčitanije