16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Dvojica poginulih, dvojica ozlijeđenih na brodu Atlanske plovidbe Dubrava

Atlantska plovidba / Dubrava

Atlantska plovidba izvijestila je u četvrtak da je helikopter brazilske mornarice stigao na brod AP Dubrava na kojem je u srijedu poslijepodne došlo do nesretnog slučaja prilikom ispiranja tanka pri čemu su dvojica članova posade poginula, a još dvojica su ozlijeđena.

– Nažalost, prema obavijesti s broda, medicinski tim je utvrdio smrt dvojice članova posade dok su druga dvojica ozlijeđenih pomoraca helikopterom prevezeni na kopno radi daljnjeg promatranja njihovog zdravstvenog stanja i eventualnog liječenja.

Također, još jedan pomorac, koji nije bio sudionik nesretnog događaja, prevezen je u bolnicu pretpostavljeno zbog stresnog stanja”, izvijestila je Atlantska plovidba.

Tvrtka je pritom demantiranja “dezinformacija koje se pojavljuju u pojedinim medijima”, da se nesretni slučaj na brodu AP Dubrava nije dogodio uslijed ‘raznih eksplozija’, ističući da se, prema prvim informacijama s broda, nesretni slučaj dogodio tijekom radnih aktivnosti, “konkretno rada na ispiranju tanka”.
Analizu događaja i konkretne uzroke utvrditi će nadležna tijela Maršalovih otoka čiju zastavu brod vije, a čiji će inspektor posjetiti brod u luci Tubaro u Brazilu.

Zdravstveno stanje ozlijeđenih pomoraca utvrdit će nadležni liječnik, izvijestila je Atlantska plovidba, dodajući da do objave nalaza navedenih institucija ne mogu objavljivati bilo kakve pretpostavke.

– Obitelji svih članova posade su pravovremeno obaviještene o događaju, osigurali smo svu neophodnu pomoć zapovjedniku i posadi broda po dolasku u Tubarao te dodatno u Brazil uputili i zaposlenika Glavnog ureda kao potporu”, kažu u Atlantskoj plovidbi.

Najčitanije