20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Prekinuta potraga za nestalim pomorcem: “Prošlo je više od 25 sati za mogućnost preživljavanja”

Brod ilustracija

Danas poslije podne, prema našem vremenu, obustavljena je potraga za članom posade broda “Miho Pracat” dubrovačke Atlantske plovidbe, nestalim juče u Japanskom moru.

Podsjetimo, brod je plovio iz ruske luke Šahtjorsk prema Kini kad je primijećen nestanak hrvatskog pomorca. Potragom je rukovodio Centar za traganje i spašavanje Vladivostok, a uključeni su bili jedan zrakoplov, specijalizirani brod za traganje i spašavanje te ribarski brod koji se našao u blizini.

– Nažalost je dakle kompanija dobila obavijest od centra za traganje i spašavanje Vladivostok koji je upravljao potragom da je potraga obustavljena prema svim procedurama prema kojima se ti paramerti mjere. Prošlo je dakle više od 25 sati za mogućnost preživljavanja u tim uvjetima i brod je krenuo dalje prema svom odredištu u Kini. U ime Atlantske plovidbe još jedanput izražavamo iskrenu sućut obitelji nestalog pomorca, rekla je Sanja Putica, iz Odnosa s javnošću i investicije Atlantske plovidbe d.d. za HTV.

– Za sada nemamo daljnje informacije, znamo da je potraga u tijeku. Ona se radi na profesionalan način. Za sada se još uvijek imamo pravo nadati da ona može eventualno i sretno završiti, rekao je za ranije, za podnevni Dnevnik HTV-a Neven Melvan, glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske, dodavši da će istraga biti obavljena kada i ako bude potrebno.

Izvor:HRT

Najčitanije