13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

„Džez za djecu“ u Dvorani „Park“: Zabava i edukacija

Džez za djecu u HN

Beogradski džez bend svirao je jučer za mlade Herceg-Novog, u okviru obilježavanja Međunarodnog dana džeza.

Naratorka i džez vokal Ljiljana Sađil predstavila je mladoj publici članove benda, koji su govorili o svojim instrumentima, njihovom nastanku i pravilnom načinu upotrebe, uz kratak osvrt na istoriju džeza.

Koncert je počeo numerom „Sunčana strana ulice“, a publika – iako sačinjena od najmlađih Novljana, spontano je pozdravila svaki solo, što je bio predznak zainteresovanosti i želje za dobrom muzikom i ritmom. Ta instinktivna potreba za plesom i iskazivanjem ritma kulminirala je tokom izvođenja numere “The Bare Necessities” (iz “Knjige o džungli”) izlaskom djece na binu u velikom broju, što je bend pozdravio riječima da je to upravo jedan od ciljeva džeza.

Džez za djecu u HN

Uz Sađil, predstavili su se Ivan Radivojević (truba), Ivan Ilić (trombon), Aleksandar Jaćimović (saksofon), Milovan Paunović (piano), Branko Marković (kontrabas) i Miloš Grbatinić (bubnjevi), a asistenciju na gitari pružio je profesor gitare i hercegnovski muzičar, Dragomir Đorđević Carlo.

Koncert „Džez za djecu“ organizovan je u saradnji Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg-Novi, JUK „Herceg fest“, Turističke organizacije Herceg-Novi i Jazz bay festivala.

Najčitanije