16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Džiboni, Urban i Silente odličnom svirkom zaokružili prvi Hype festival

Hype-avgust-2022 foto RTHN

Završnicu prvog Hype festivala u Herceg Novom obilježio je nastup regionalne zvijezde Džibonija uz čije hitove je publika oduševljeno pjevala, od prvog do poslednjeg takta. Atmosferu pred Titovom vilom, a čini se da je prostor bio uzak da sinoć primi sve koji su htjeli slušati koncerte, odlično je zagrijao sastav Silente, a potom u potpunosti energijom i zvucima na noge digao hrvatski rok muzičar Damir Urban.

Herceg Novi ni po čemu nije različit od Pariza ili Njujorka, Amsterdama, Beograda, Zagreba jer su oni koji dolaze na ovakve koncerte divni i mladi duhom, kazao je Damir Urban za RTHN.

Urban-2-HYPE- foto RTHN

– Kada kažem mladi, mislim na njihovo raspoloženje i duhovno stanje, ne na godine jer one su smješna stvar. Neko može biti mlad sa 70, neko star sa 20. Mislim na sve one koji su pohodili koncerte i prethodnih dana, a to su oni koji muziku održavaju u životu i nas zajedno sa muzikom. Oni su ti zbog kojih smo i uz čiju pomoć smo ovdje. Ti ljudi su predivni, otvoreni, po mom mišljenju nesposobni za bilo kakav loš čin, nesposobni za agresiju, imuni na mržnju i ja sam se osjećao predivno, kazao je Urban i otkrio da je ovo prvi koncert koji je uspio odstajati a to sigurno ne bi bilo tako da publika nije bila odlična.

Gibonni-HYPE-2022 – foto RTHN

Otkriva i kako je zbog problema sa leđima od prijatelja u Opatiji dobio savjet da mora doći u Institut u Igalu na rehabilitaciju, kao najboljem mjestu te vrste u Evropi, a potom se zadesi da dođe u Igalo na koncert i bude smješten upravo u Institutu.

Komšije iz Dubrovnika okupljene u pop rok grupi Silente, oduševljeni su kako je publika „pulsirala“ uz njihove hitove, kaže članica benda Doris Kosović.

Hype-avgust-2022 foto RTHN

– Bila je uživancija doći i nastupiti na Hajp festivalu i to u okviru njegove prve godine postojanja. I ponijeću doma, u sjećanju, jako dobru energiju, dobre domaćine, super publiku i moram pohvaliti vaše grožđe. Inače, Silente i ovog ljeta puno putuje, svira, druži se, kazala je Doris i istakla da će opet rado doći u Herceg Novi.

Tri večeri izuzetno dobre muzike, energije, druženja sigurno otvara vrata za još bolje i sjajnije izdanje naredne godine.

Izvor:RTHN

Najčitanije