18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Edukacija iz područja upravljanja kvalitetom u nautičkom turizmu na Pomorskom fakultetu Kotor

Pomorski fakultet Kotor – foto UCG

Na Pomorskom fakultetu Kotor, kao jednom od partnera na projektu ”Jačanje, inovacije i promocija ponude nautičkog turizma i kulturnog nasljeđa kroz prekograničnu saradnju –NAUTICA CBC“, održaće se edukacija/osposobljavanje i razmjena najbolje prakse za 60 učesnika iz Crne Gore i Hrvatske u području upravljanja kvalitetom u nautičkom turizmu, a u okviru dva modula:

  • Modul I – Sigurnost i bezbjednost luka i marina

Cilj Modula I  je da se polaznici obuke  upoznaju sa bezbjednosnim prijetnjama, ali i da se podigne nivo njihove svijesti o bezbjednosti u lukama kroz razmatranje međunarodne i nacionalne regulative, kao i na osnovu analize bezbjednosnih incidenata i sajber napada. U tom smislu poseban akcenat je stavljen na procjeni bezbjednosti i planovima bezbjednosti kao i odgovornim licima za bezbjednost u lukama i marinama.

  • Modul II -Marketing menadžment destinacije

Cilj Modula II je da polaznici obuke steknu iskustvo kreiranja destinacijskog brenda kroz brojne praktične primjere, izvrše situacionu analizu postojeće destinacije, definišu marketing strategije i upravljaju instrumentima marketing miksa. Pored toga, skrenuta je pažnja na savremeni digitalni marketing u nautičkom turizmu, finansijske aspekte media plana, kao i sve izazove destinacijskog menadžmenta.

Dvojezične materijale i predavanja pripremili su koordinator za Modul I mr Ivan Mraković i koordinatorka za Modul II doc. dr Senka Šekularac Ivošević, a očekuje se i učešće gostujućih predavača.

Prvi ciklus edukacije za 30 polaznika planiran je u trećem projektnom periodu, tačnije aprilu 2022. godine i biće namijenjen zainteresovanim studentima Pomorskog fakulteta Kotor i Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Drugi ciklus edukacije rezervisan je za pomorske privrednike i NVO sektor u četvrtom projektnom periodu: 01.06.2022 – 30.11.2022. godine.

Izvor:UCG
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije