23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Efendija Martinović: Zajedno hranimo ljubavlju naše duše

Sa koktela povodom Hidžretske godine

Povodom nove Hidžretske godine, glavni imam za Boku Kotorsku i Budvu Meho efendija Martinovic priredio je danas u hotelu „Franca“ u Tivtu koktel za vjerske velikodostojnike iz Boke.

Prijemu su prisustvovali luštički paroh, protojer Nikola Urdešić, stolivski župnik don Ivo Ćorić, pater Ludvig Vestarmajn iz Bavarske, sveštenik Rimokatoličke crkve u Njemčakoj i čelnik jedne tamošnje cvrkvene humanitarne organizacije koja je do sada u Crnu Goru preko humanitarne organizacije “Caritas” Kotorske biskupije plasirala preko 600 kamiona raznovrsne humanitarne pomoći, kao i Boris Marđonović, predstavnik Caritasa i Ekumenskog centra “Don Branko Sbutega” sa Prčanja. Sa svima njima Islamska zajednica u Boki Kotorskoj, kako se čulo, ima vrlo blisku saradnju i odlične odnose pune međusobnog poštovanja i uvažavanja.

„Nova Hidžretska godina je prilika da provjerimo svoje srce, koliko je spremno da se žrtvuje za druge, kako bi nam svima bilo bolje. Zajedno jedemo ovu baklavu i pijemo ovu kafu jer smo duhovno srećni i ispunjenisrećni i želimo da ovako zajedno, ljubavlju nahranimo naše duše“ – rekao je imam Martinović.

On je kolege iz drugih vjerskih zajednica upoznao sa novostima u Islamskoj zajednici u Boki i Budvi, istakavši da pored medžlisa u Tivtu, imaju i prostorije za okupljanje vjernika i molitvu u Herceg Novom, a do kraja godine trebalo bi da počne i izgradnja manjeg Islamskog centra u Kumboru. On je istakao da je muslimanima u Boki trentno najveći problem to što ovdje nemaju svoje groblje – mezarje.

U prijatnom razgovoru raspravljalo se o vjerskim pitanjima i tradicionalno dobrom suživotu vjerskih i etničkih različitosti u Boki, sa posebnim naglaskom na ekumenizam i interreligijski dijalog.

Izvor:S.L

Najčitanije