24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Eko edicija osmog ljeta hotela Regent Porto Montenegro

Porto Montenegro – Aqua i Elena

Hotel Regent Porto Montenegro kreira zelenu razglednicu svog osmog ljeta: u periodu od 2019 – 2021 smanjio svoj karbonski otisak za 30% te je glavni sponzor „zelene“ edicije International Fashion Festivala koja u svoj fokus stavlja održivu modu.

„Hotel Regent Porto Montenegro u susret svojoj osmoj godišnjici tka „zelenu“ nit svoje priče te nam je čast podijeliti informaciju da smo u protekle dvije godine značajno smanjili karbonski otisak i to za čak *30%. Navedeni uspjeh dugujemo već instaliranim „pametnim sistemima“ hotela te racionalnoj upotrebi resursa čime smo značajno uspjeli da smanjimo svoj uticaj na životnu sredinu bez kompromitovanja kvaliteta naših usluga.“ Izjavila je Elena Ljiljanic, Senior PR & Marketing Menadžer hotela Regent te dodala:

„Kvalitet proizvoda i usluga svake destinacije koju razmatraju iskusni putnici u aktuelnom trenutku su jednako važni kao i odgovornost subjekata destinacije da svoje poslovanje i djelovanje unaprijede sa ciljem što manjeg uticaja na životnu sredinu. Putovanja niskog uticaja, subjekti koji dokazano imaju mali karbonski otisak te njeguju odgovoran odnos prema društvenom i prirodnom biću sredine u kojoj djeluju je već verzija luksuza kojoj se teži.“

Loading green

Elegantna nota zelene edicije ljeta biće data u okviru zelenog izdanja International Fashion Festivala koji će se održati 23. i 24.jula na Mulu 2 u okviru kojeg nastupaju eminentni dizajneri visoke mode koji se bave održivom modom – Ronald van der Kemp te Aleksandra Džaković – predstavnica Crne Gore u ovom aktuelnom i budućem trendu visoke mode. Hotel Regent je glavni sponzor ove modne manifestacije.

Sve navedeno je kompatibilno sa vizijom Tivta kao „zelene destinacije“ te aktuelnih trendova održivih putovanja i mladog globalnog pokreta „jul: mjesec bez plastike“ (Plastic Free July®).

Najčitanije