15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Ekološka akcija na Čiovu, iz podmorja izvađeno150 guma

Čiovo

Tridesetak ronilaca u nedjelju je u ekološkoj akciji u Slatinama na otoku Čiovo iz podmorja izvadilo oko 150 kamionskih i automobilskih guma, a pomogla je i tvrtka Plovput koja je brodicom dopremila dizelicu za vađenje većih kamionskih guma, izvijestili su večeras organizatori eko akcije.

Mještani su brodicama prikupljali otpad direktno od ronilaca i odvozili ga na kopno gdje su volonteri razvrstavali  prikupljeni otpad, naveli su iz Udruge za zaštitu kulturne prirodne baštine.

Ova je akciji organizirana u sklopu ekološkog projekta “Rezolucija Zemlja ” kojeg je potaknuo Večernji list. U veljači ove godine  Večernji list i osam partera potpisali su dokument  Rezolucija Zemlja koji  zagovara  “poduzimanje ciljanih i koordiniranih napora kako bi se zaštitila priroda te izgradilo društvo koje se pametno brine u okolišu i o svojoj budućnosti.”

Potpisnici su,  uz Večernji list, i Hrvatska turistička zajednica, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grad Koprivnica,  Hrvatski telekom, Zagrebačka banka, Zubak grupa, REGEA i Brodosplit.

Izvor:Hina

Najčitanije