17 C
Kotor

Slušaj online radio

Evropski tim za Herceg Novi: Sezona prolazi bez riješenog problema kanalizacije u Meljinama, sada i restrikcija vode kao…

Herceg Novi – foto Media Biro

Sezona prolazi bez riješenog problema kanalizacije u Meljinama i neizdrživog smrada kojim dočekujemo i ispraćamo goste, a u kom stanovnici Meljina i okoline moraju i dalje živjeti. Ne samo da nije riješen problem, nego je uz sve dodata i restrikcija vode, proglašena kao najnormalnija pojava, pri čemu Novljani imaju vodnosnabdjevanje dva sata ujutro i dva sata uveče. Pa kome se uklapa – uklapa se, poručuju iz Klub odbornika “Evropski tim za Herceg Novi”.

Postavlja se pitanje da li su baš svi problem neriješivi ili lokalna vlast pokušava da nas uvjeri da je ovakvo stanje normalno?

Evropski tim za Herceg Novi pokrenuo je inicijativu za preispitivanje odgovornosti i diskusiju na temu rješavanja problema kolektora, sa ciljem da i vlast i opozicija djeluju u interesu grada.

Uprkos našoj inicijativi i želji da se napravi prvi korak u rješavanju problema, niko od vladajuće – “skrpljene većine” nije odgovorio.

Dakle, nijesmo ni u elementarnom administrativnom smislu dobili odgovor, a kamoli prihvatanje inicijative.

DPS – Evropski tim za Herceg Novi

Očigledno će politikantsko i licemjerno čuvanje “mira u kući” još jednom biti iznad intresa grada i činjenice da direktor društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture Herceg Novog krši zakon. Ne smeta neblagovremeno planiranje radova, ne smeta neznanje, ne smeta manipulacija građana, niti ekološka katastrofa u gradu, koja svake godine eskalira.

Očigledno, ne dolazi neprijatan miris samo iz Meljina. Štaviše, posebna vrsta smrada neodgovornosti i neznanja širi se u centru, iz zgrade Opštine!

Vjerujemo da će taj “neprijatni miris” eliminisati građani već na sljedećim izborima, kaže se u saopštenju Kluba odbornika “Evropski tim za Herceg Novi”.

Najčitanije