21 C
Kotor

Slušaj online radio

Takmičari nose medalje i divne utiske sa 12. Bokeškog triatlona održanog u Perastu, domaćini teže još kvalitetnijoj organizaciji

Tiiatlon između dva otoka – foto Triatlon klub Kotor

Ekskluziva sa startom između Peraških otoka a ciljem kod Borića, u okruženju jedinstvenog kulturnog pejzaža, limitirana za 120 učesnika



Bokeški triatlon, održan proteklog vikenda 12. put u Perastu, protekao je u najboljem redu, bez povreda učesnika i bez incidenata, što je, s obzirom na zahtjevnost povezivanja sportskih disciplina- plivanje, biciklizam, trčanje, najvažnije. Za domaće takmičare najvažnije je Državno prvenstvo u olimpijskoj distanci, održano u sklopu rke, gdje je prvo mjesto u muškoj kategoriji osvojio Dušan Milošević, TK Podgorica, drugi je Luka Čupić, TK Herceg Novi, a treće – Antonio Grgurović, TK Kotor. U kategoriji za žene pobijedila je Aleksandra Tot, TK Tivat, koja je bila i jedina žena u ovoj disciplini sa licencom za takmičenje.

Lijepe utiske nose i takmičari, a zadovoljni su i organizatori iz Triatlon kluba Kotor, kao i njihovi suorganizatori iz Mjesne zajednice Perast i pokrovitelji- Opština i Turistička organizacija Kotor.

Svi nagrađeni zajedno

-Svi nosimo dobre utiske sa ove sportske manifestacije, koja je s obzirom na ograničen broj takmičara (120) svojevrsna ekskluziva, jer se odvija u jedinstvenom prostoru kulturnog pejzaža. Zanimljiv je autentični start- skakanjem 60 takmičara sa brodića ukotvljenog između otoka Sv. Đorđe (Sv. Juraj) i Gospa od Škrpjela, odakle se pliva 1500 metara do Borića. Odatle se preuzimaju bicikla i voze se šest krugova od Perasta  do Orahovca i nazad (40 kilometara), da bi u završnici istrčali još pet krugova od Borića do kraja Perasta i nazad (10 km). Uživali su svi učesnici iz 12 zemalja, pri čemu smo posebno zahvalni mještanima i Mladenu Dabižinoviću, predsjedniku Mjesne zajednice Perast i predsjedniku Bućarskoga kluba “Jadran” u Perastu, čije su nam terene velikodušno ustupili za potrebe trke. Oni su nam izašli ususret za sve što nam je bilo potrebno, kaže za Boka News Mladen Ilić, predsjednik TK Kotor, ispred Organizacionog odbora.

Prethodnog dana održan je i dječji akvatlon, drugi po redu, sa vizijom domaćina da se ojača omladinska selekcija (na njima triatlon ostaje).

Krsto Lalić zadužen za najmlađu selekciju

Među najmlađima, koji su se takmičili u dvije distance, bilo je kako djece takmičara, koji su se sjutradan oprobali u triatlonu, tako i djece mještana, Bokelja, koji su zajedno sa njima odmjerili svoje snage.

Triatlon klub Kotor

-Prezadovoljni smo, idemo u dobrom smjeru, Bokeški triatlon je prepoznat na evropskoj sportsko-rekreativnoj mapi, nadamo se još boljoj podršci lokalne uprave, Turističke organizacije i cijele zajednice, s obzirom da je ovaj sport skup, a triatlonci su dobre platiše, znaju da uživaju u kvalitetnoj ponudi.  Organizacija ove trke je mali doprinos Triatlon kluba Kotor toj ekskluzivnoj ponudi, uz poziv da se trka profesionalizuje u svom segmentima, jer se već dugo, svih 12 godina bazira na entuzjazmu mještana i dobroj volji volontera. Sve pohvale organizatorima, dobrovoljcima/kama, prijateljima koji nam nisu naplaćivali usluge  od prevoza brodom do kuvara, što bi ubuduće trebalo adekvatno i nagraditi, poručuje Ilić.

Instrukcije pred trku kod Borića

Bokeški triatlon je održan uz mnogo entuzijazma i novčanom podrškom TO i Opštine Kotor koje su zajedno obezbijedile ukupno oko 3000 eura.

Rezultati:

Olimpijski triatlon – apsolutno – muškarci:
1. Dušan Milošević – 2h10min12sec
2. Luka Čupić – 2h12min44sec
3. Saša Radenović – 2h15min43sec

Olimpijski triatlon – apsolutno – žene:
1. Aleksandra Tot – 2h52min30sec
2. Elena Shane – 3h02min39sec
3. Irina Tolstukhova – 3h19min04sec

Štafetni olimpijski triatlon:
1. Anderba TEAM (Vladimir Vujadinović, Bobo Milonjić, Aleksa Maliković) – 2h12min34sec
2. Road runners Montenegro (Nikola Pavlović, Dražen Lukačević, Božidar Vuković) – 2h15min21sec
3. Tri-agra (Nina Laković, Bojan Šurbatović) – 2h54min04sec

Akvatlon I – 100m plivanja , 200m: trčanja
1. Andrej Radulović – 03min50sec
2. Željko Mustur – 04min07sec
3. Ilija Adžić – 04min24sec

1. Elizaveta Miachina – 04min02sec
2. Milica Jovićević – 04min36sec
3. Sofija Kordić – 04min53sec

Akvatlon II – 200m plivanja, 800m trčanja:
1. Ilija Mustur – 08min57sec
2. Jovan Jevtović – 11min36sec
3. Balša Gardašević – 12min25sec

1. Kalina Vukčević – 12min00sec
2. Magdalena Savković – 14min33sec

 /M.D.Popović/

/Foto: TK Kotor/

Najčitanije