8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Fešta na skalama u Herceg Novom

festa-na-skalama

Manifestacija, Fešta na skalama biće održana u Herceg Novom 12. i 13. septembra, subota i nedelja. Lokacija – Stepenište Sima Matavulja od Kanli kule, u organizaciji Turističke organizacije Herceg-Novi i NVO “Ruke”.

„Fešta na skalama je osmišljena kao ulični festival koji u duhu zajednice spaja kulinarstvo i kreativnost. Nadamo se da ćemo na taj način uljepšati grad i poboljšati ponudu sa nekim novim ukusima i bojama“, kazala je Maja Erenji Hare Braun iz NVO Ruke, objasnivši da su smokve i sir tema „jer je po njima ovo područje poznato i dobro idu jedno uz drugo“. Kako je dodala, manifestacija je inspirisana Malom feštom od naranče koja je u februaru ove godine na hercegnovske ulice donijela dobru atmosferu i bila odličan povod za druženje.

Na fešti će biti ponuđena freška smokva, sirevi proizvođača iz okruženja kao i proizvodi nastali preradom smokve (likeri, džemovi, slatko…), izložba rukotvorina, a biće priređen i muzički program duž skala.

Programi će tokom 12. septembra biti organizovani u dva termina – jutarnjem od 9-12 sati, i u večernjem od 19-24 sati, a narednog dana 13.septembra od 10-13 sati planirane su i kreativne radionice.

“Organizovanjem manifestacije želimo povezati gastronomiju sa kreativnošću, umjeće i radinost sa kulturnim sadržajima, turiste i lokalno stanovništvo sa domaćim proizvodom. Na ovaj način želimo da pomognemo svim zainteresovanim za kreativno izražavanje kroz kulinarstvo i gastronomiju, da svoje umijeće maksimalno upotrebe u afirmaciji lokalnog pred turističkom ali i domaćom publikom”, kaže se u sopštenju iz Turističke organizacije Herceg Novi i NVO “Ruke”.

Fešta na skalama
Fešta na skalama

Najčitanije