32.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Ulovio grdobinu od gotovo 70 kila i prodao je u trenu

Grdobina
Grdobina

Ribaru je trebalo više od pola sata da izvuče veliku ribu na brod. Odmah je nazvao prijatelje kojima se pohvalio, no oni mu nisu vjerovali, ali su ipak došli s prikolicom, piše 24 sata.

Da, ružna je, ali kad se nađe na udici, grdobina, kaže se, svakom ribaru izmami osmijeh od uha do uha. Bilo koja, a pogotovo ona od nevjerojatnih 68 kilograma, koliko je težak primjerak ulovljen u subotu u Punti Križa.

– Prijatelj je iskusan ribar, ali kad je tu mrcinu skužio u mreži, šokirao se. Trebalo mu je više od pola sata da je izvuče na brod jer je bio sam, a čim ju je digao, zvao je nas na obali da se pohvali – priča Kristian s Cresa, koji je poslao fotografije prijateljeve rekorderke. Na obali se, kaže, skupio “odbor za doček” jer su mnogi sumnjali i pretpostavljali da su ribarove priče samo “lovačke”.

Grdobina
Grdobina

– Ipak smo pripremili prikolicu da je možemo prevesti. I zaista, imali smo što vidjeti. Vaga je pokazala 68 kilograma, neočišćena, a dužinom se, mada nismo mjerili, protezala, vjerujem, i do 80 centimetara – oduševljeno opisuje Kristian. 
Sretni prijatelj, dodaje, nije imao problem s tim što dalje s ribom. Restorani su se za ovom delicijom, koja ima izuzetno tečno i ukusno meso, naprosto pomamili, pa ju je prodao u roku keks.

Najčitanije