21 C
Kotor

Slušaj online radio

Fešta od ribe i vina okupila je brojne turiste ali i mještane

Fešta od ribe i vina

Fešta od ribe i vina na pristaništu u Lepetanima i ove godine okupila je brojne turiste ali i mještane koji su uživali u zabavnom programu uz besplatnu ribu i vino.

Fešta je tradicionalno organizovana na Mulu Veselina a za sve prisutne vrijedne domaćice iz ovog tivatskog naselja pripremale su oko 200 kilograma ribe.

Fešta od ribe i vina

Đuro Grubišić predsjednik MZ Lepetane ističe da se fešta i ove godine organizuje zahvaljujući dobroj volji i entuzijazmu prvenstveno mještana ove mjesne zajednice uz podršku Opštine i Turističke organizacije grada.

„Priprema se oko 200 kilograma ribe a dijeli se oko 400 litara vina i nadam se da neće zahvaliti obzirom da je ove godine posjeta ovoj manifestaciji velika. Zahvalnost ove godine dugujemo i velikom broju privatnih preduzeća koji su pomogli održavanje manifestacije“, kaže Grubišić.

Fešta od ribe i vina

Fešti je prisustvovao i potpredsjednik Opštine Andrija Petković koji je istakao da je lokalnoj upravi, a posebno domicilnom stanovništvu važno da gostima tokom sezone predstave tradicionalne bokeške fešte.

Fešta od ribe i vina – Bojan Delić

„Ovakvih manifestacija treba da bude više, jer mi jesmo dobili investitore, ali smo bojim se izgubili dobar bokun bokeške duše. Ovdje je pjevao, ribao , veselio se i jedan veliki Vili Brant. Velikan crnogorske istorije Veljko Vlahović je šezdesetih godina tadašnjem gradonačelniku rekao, ribajući i provodeći vrijeme u Boki – Ovo nam bog ne računa u život, ovo nam daje gratis“, istakao je Petković.

Fešta od ribe i vina potrajala je do kasno u noć a goste je zabavljao muzičar Bojan Delić.

Izvor:CG News

Najčitanije