22.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Fešta za obnovljeno dječje igralište veća nego za prečišćivač otpadnih voda

sa otvaranja

Ovo i naredna spotska igrališta koja treba da budu sagrađena ili rekonstruisana, su igrališta namijenjena prevashodno djeci, njihovoj mladosti i budućnosti koja treba da bude protkana igrom, srećom i razonodom, za njihov zdrav i uspješan razvoj – kazao je otvarajući u utorak jedno od dva novorekonstruisana dječija igrališta u Bokeškoj ulici na Seljanovu, v.d. predsjednik Opštine Tivat dr Siniša Kusovac (DPS).

U obnovu starih i kupovinu nekoliko novih igračaka i sprava na ovom i susjednom igralištu u blizni bivše zelene pijace na Seljanovu, Opština Tivat je uz pomoć brojnih sponzora i lokalnih preduzeća uložila ukupno oko 6 hiljada eura. Ipak, je u utorak na Seljanovu za inauguraciju dva igrališta priređena prava fešta, kakva u Tivtu nije viđena ni u ljeto 2016. kada je svečano otvarana najveća dosadašnja investicija u komunalnu infrastrukturu – novosagrađeno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Krtolimam, vrijedno preko 10 miliona eura.

Muzika, baloni, uniformisana djeca iz vrtića, plesne grupe, glumci i mađioničari, te uredno „postrojeni“ skoro svi direktori i rukovodioci lokalnih preduzeća i ustanova, te većina odborničkog kluba DPS u Skupštini opštine, uz opštinske čelnike i načelnika Direkcije za sportsku infrastrukturu u Ministarstvu sporta Vladimira Vojvodića koji je potegao čak iz Podgorice da prisustvuje ovom svečanom činu, uveličali su stavljanje u pogon obnovljenih starih i par novih igraćaka i sprava za djecu. Spriječen obavezama u državnom parlamentu, ovom značajnom događaju nije mogao prisustvovati Goran Kuševija, generalni direktor Direktorata za socijalno staranje i dječiju zaštitu Ministarstva rada i socijalnog staranja, ali je on poslao prigodan pozdravni telegram.

Sekteratka za mlade, sport i socijalna pitanja Opštine Tivat Darka Ognjanović (DPS), kazala je da je u aprilu taj sekretarijat pokrenuo akciju “Igrališta djeci” i da će nakon obnovljena dva na Seljanovu, do kraja godine u saradnji sa građanima i lokalnom privredom,  širom grada biti obnovljeno i rekonstruisano još pet dječijih igrališta.

Izvor:S.L

Najčitanije