20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Počeo Festival uličnih perfomera In Art

Treći po redu međunarodni Festival uličnih performera „InArt“, počeo je sinoć u Tivtu. Brojne okupljene posjetioce na gradskoj rivi Pine, pozdravili su jedan od inicijatora InArta, Ljubo Kaličanin i menadžer Opštine Tivat Marko Petričević, dok je festival zvanično otvorio njegov prvi zvanični ambasador – italijanski umjetnik Andrea Fedi.

Festival će trajati tri dana, a njegovi učesnici iz Italije, Turske, Argemtine, Crne Gore, Austrije, Makedonije i Meksika, nastupaju svake večeri na brojnim lokacijama u Tivtu i u kompleksu Porto Montenegra. Performeri, klovnovi, muzičari, žongleri, street artisti, plesači i pantomimičari već preksinoć su izazvali veliko interesovanje, brojne aplauze i topao prijem publike.

Na scenama duž tivatskih ulica i trgova, nastupili su turski umjetnici Sevinc Naidogek Kok i Ulku Akdemir kji su demonstrirali dvije tradicionalne turske umjetnosti – izradu dekorativnih predmeta od keramike i izradu dekorativnih predmeta od perlica stakla, italijansko-argentinski Duo Masawa, Cirque Tango iz Argentine, El Diablero iz Austrije, Pjero Rikardi iz Italije, Teatrosk trupa iz Makedonije, pozorišna porodica Dragojević iz Crne Gore, te italijsnaki klovn-balon performer Adrea Fedi koji je posebno razgalio najmlađu publiku.

Festival uličnih performera “InArt” u Tivtu čiji je suorganizator lokalna Turistička organizacija, završava se u subotu veče, 27.jula.

Izvor:S.L

Najčitanije