22.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Festival Tribute bendova na Trgu od oružja izazvao oduševljenje ljubitelja britanskog zvuka u Kotoru

Grupa The Gift podigla štimung – Festival Tribute bendova – foto M.D.P

Domaći bendovi muzikom dočarali svjetske zvijezde – Emi Vanjhaus, Bitlse, Dipeš Mod i Dejvida Bouvija


Pjevačica Marija Stojanović, članica tribjut-benda “Amy’s house” potsjetila je brojnu publiku na Trgu od oružja u Starom gradu na moćni vokal sada legendarne Amy Winehouse. U tome su joj dragocjena podrška bili izvođači sjajnih instrumentalnih dionica: Radivoje Bojanovski, gitara – frontmen grupe, Andrej Milutinović – klavir, Duško Trnavac- saksofon, Mladen Lukić, trombon (ujedno i vokal) i Gafor Ćirić – bubnjevi. Svaku izvedbu zdušno je pozdravila publika, pretežno turisti koji ljeto provode u Boki kotorskoj, po neki domaći ljubitelj džez-pop-rock zvuka, a svima zajedničko bilo je uživanje i đuskanje u ritmu ove muzike.

Još  jači štimung napravila je grupa “The Gift”, zapravo, njen vokal i “frontmen”- Joca, koji je ulaskom među publiku na trgu sa poznatim hitovima grupe “Depeche Mode” izbrisao nevidljive granice između scene i auditorijuma. Pored njega, grupu čine Olivera Budošan – klavijature, prateći vokal, Luka Puletić – električna gitara, Žarko Dunić – bas gitara i Živko Grčić – bubnjevi.

-Najavili su nam da očekujemo puno stranih turista u Kotoru, računala sam da je to još bolje za nas, pošto je ovo strani repertoar. Lijepo je vidjeti da je puno, ima dosta publike, to nam uvijek daje neku posebnu energiju, još kad ljudi znaju pjesme i zainteresovano slušaju- to je dobitna kombinacija. Ako ste vidjeli kako je publika pjevala uglas pjesmu “Back to Black”, to je nešto prelijepo, što se mene tiče, divan je to osjećaj kada  sa ljudima dijelim refrene pune emocija, kaže Marija za Boka News.

Publika uživala – Festival Tribute bendova

Ovo je bio glavni “ivent” grupe “Amy’s house” za ovo ljeto, nakon koncerta su bili rado viđeni gosti u kotorskom kultnom Jazz-klubu “Evergreen”- gdje je ovaj bend prije godinu dana takođe nastupao ju saradanji sa Zoranom Bajrovićem, vlasnikom kluba.

-Oduševljena sam idejom o prvom Festivalu tribute bendova, vidim da učestvuju još “The Gift” i “The Bestbeat” (Beatles). Pozdravljam ideju da se organizuje ovakav festival, potrebno nam je još takvih događaja, jer je interesantno i za gledanje i za slušanje, odnosno i za učesnike- bendove i za posjetioce, kazala je Marija Stojanović.

Ovi koncerti su ostavili pečat na cijeli moj odmor Maše Lazić iz Zrenjanina, posebno Marijin nastup, s obzirom da je njen idol Amy njen idol- čak ima i tetovažu na ruci sa njenim likom.

Marija sa obožavateljkama na Trgu od oružja

 -Ne dolazim u Kotor često, ali ovo ću pamtiti, lijep događaj. Uživala sam, prija mi ova muzika, slušam inače džez, pratim  stvaralaštvo Amy Winehouse već deset godina. Njena muzika me potsjeća na moju majku, koja me je prva upoznala sa ovom umjetnicom. Marija je pjevala divno, ali trombonista me je oduševio, mislim da bi trebalo i više da pjeva, kaže muzički edukovana Maša, koja je sa majkom  na ljetovanju kod kume u Kotoru.

Večeras (subota) od 22 sata grupa “The Gift” će na Trgu od oružja izvoditi najpoznatije pjesme legendarnog muzičara Dejvida Bouvija, a grupa “The Bestbeat” će prirediti muzički omaž čuvenim “bubama iz Liverpula”- legendarnim “Bitlsima”.

/Tekst i foto: M.D.P./

Najčitanije