25.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Mocart i Šopen u stilu vrsnog pedagoga

Molčanov – sa nastupa

Koncertom u Crkvi sv. Duha, prof. Oleksej Molčanov krunisao umjetničku saradnju sa KotorArt-om


Koncert Olekseja Molčanova, redovnog profesora i mentora na master studijama na Muzičkoj akademiji na Cetinju, za mnoge koji su ispratili njegov nastup u Crkvi sv. Duha u sklopu programa KotorArta, bio je poseban, budući da je okupio bivše đake, saradnike i poštovaoce njegovog dugogodišnjeg pedagoškog rada, od Čerkasija u Ukrajini i Srbije, do Crne Gore. “Uvijek je posebno zadovoljstvo ugostiti umjetnika koji živi i radi u Crnoj Gori i aktivno se bavi pedagogijom te ima veliki uticaj na mlade izvođače”, ocijenili su iz PR službe KotorArta.

U brižljivo odabranom program vrsnog profesora našle su se kompozicije: “Fantazija u c-molu, br. 4, K 475” i “Sonata u c-molu K 457” Volfganga Amadeusa Mocarta, kao i “Nocturno u c-molu, op. 48 br. 1”, “Nokturno u fis-molu, op. 48 br. 2”, i “Fantazija u f -molu op.49” Frederika Šopena.

Profesor Molčanov je  redovni profesor i mentor na master studijama na Muzičkoj akademiji na Cetinju. Dugogodišnji prijatelj festivala KotorArt, radio je kao klavirski saradnik više puta na seminarima istaknutih umjetnika, a svirao je i sa predavačima i polaznicima ovih majstorskih radionica. U kamernim sastavima, imao je cjelovečernje koncerte a konstantno prati i koncerte studenata Muzičke akademije Cetinje. Ovogodišnji solistički koncert u okviru festivala krunisao je umjetničku saradnju Molčanova i festivala KotorArt.

/M.D.P./

Najčitanije