35.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Petak u Portonovom donio boje Španije i note Švedske

Portonovi donio boje Španije i note Švedske

Da Portonovi rizort, pored sjajne turističke ponude, predstavlja  mjesto koje okuplja svjetski poznate slikare, koji svoja djela mogu predstaviti širem auditorijumu na obali Kumbora, pokazao je i sinoć kada je svoje slike i skulpture brojnoj publici predstavila slikarka Đurđica Đurić. U Galeriji Pizana, kulturnoj oazi Portonovog, izloženi su radovi umjetnice koja živi i radi u Španiji već dugi niz godina.

Kroz zanimljivu apstrakciju stvarnosti, dominantno jake boje, kroz radove koje govore o pozitivnoj strani života Đurđica Đurić, kako je kazala, u Crnu Goru donijela je duh Šanije.

“U Portonovom izlažem svoja djela već drugi put, i za mene je to preveliko zadovoljstvo i čast. Prvi put, kada je Portonovi i počeo sa radom, predstavila sam svoje slike i skulputure, danas na ovoj izložbi možete vidjeti o odjevne komade na kojima sam pretočila svoja djela. Tako da je ova izložba slika povezana sa komadima odjeće na  kojima sam radila, i likovi koji se sada mogu naći na mojim slikama jesu dio ovog modnog stvaralaštva”, kazala je Đurđica.

Đuriđica Đurić

Prema riječima vlasnice galerije Pizana, Ljiljane Milošević, protagonista svih Đurđicinih radova upravo su boje, kroz koje, kako je istakla, umjetnica pokazuje svu sreću i pozitivan pogled na život.

“Umjetnost u svim oblicima izložena je od večeras u našoj galeriji. Đurđica je dugo istraživala ljudska lica, koja su s vremenom prerasla u vrlo interesantne skulpture, nesvakidašnje, obilježene jakim bojama”, kazala je ona.

Portonovi donio boje Španije i note Švedske

Nakon otvaranja izložbe, svi posjetioci zajedno sa umjetnicom  učestvovali su u performansu, kada su na platnu imali priliku isprobati svoje slikarske vještine.

Direktorica marketinga i komunikacija u Portonovom, Adrijana Husić smatra da izložbe u organizaciji galerije Pizana nisu samo značajne za pomenuti rizort, nego i za Crnu Goru kao destinaciju.

Portonovi donio boje Španije i note Švedske

“Ovo je jedan od načina na koji se pozicioniramo i privlačimo neke nove goste, ne samo u rizort već i u Boku. Posebno nas raduje što ove godine nismo ugostili samo domaće autore po čemu je Pizana poznata, i prosto negdje baštini taj duh, nego smo imali priliku da ugostimo internacionalne goste. Pizana je srce Portonovog i to dokazuje od 2019. godine kada je Portonovi počeo sa radom”, rekla je ona.

Nakon otvaranja izložbe, na prelijepom Marina trgu, povodom 50 godina od osnivanja švedske grupe Abba, za sve prisutne upriličen je ABBA Symphonic Tribute Show, kada su brojni gosti uživali uz dobro poznate numere poput “Mamma Mia”, “Dancing Queen”, “Super Trouper” i druge.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije