10 C
Kotor

Slušaj online radio

Festival vjetra od 16 – 24. aprila u Tivtu

WIND FEST

Sekcija krstaškog jedrenja Jedriličarskog kluba “Delfin” iz Tivta, u saradnji sa lokalnim institucijama, nevladinim organizacijama, sportskim klubovima i brojnim kreativcima organizuje prvi Festival vjetra u tom gradu.

Ova sportsko-kulturno-edukativna manifestacija biće održana od 16-24. aprila u Tivtu, sa ciljem promocije potencijala i principa održivog razvoja Boke Kotorske.

“Festrival vjetra zamišljen je da osvježi prizmu percepcije prostora našeg grada i atmosfere koju kreiraju njegovi ljudi. Kroz različite segmente, od Uskrsa do Vaskrsa, intenzivnije ćemo se podsjetiti na simboliku proljeća, na pupljenje, preporod, novi rast, vaskrsenje. Na dobrotu i neophodan romantičarski pogled na svijet. Na radost stvaranja, na blagoslov darivanja. Na moto koji nas pokreće, a „kriv“ je i za ovu priču- Jedriti se mora!”- saopštili su danas organizatori koji će detalje festivala prestaviti na konferenciji za medije u petak.

Poručili su da će tokom devet dana trajanja Festivala vjetra, Tivat pretvoriti u pozornicu za vrhunske muzičare iz regiona, lokalne klape, učenike muzičkih škola Tivat i Kotor.

“Biće to poligon za više sportskih nadmetanja, izložbeni prostor za raznolike umjetničke postavke, kino i pozorište na otvorenom, učionica za najznačajnije teme o očuvanju prirodne i kulturne baštine Boke Kotorske”- najavili su organizatori.

Izvor:S.L.

Najčitanije