17 C
Kotor

Slušaj online radio

Franković izrazio zadovoljstvo kvalitetnijom saradnjom Dubrovnika i Kotora

Frabnković i Jokić u Kotoru – foto Boka News

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković prisustvovao je u utorak svečanoj sjednici povodom proslave Dana opštine Kotor, te izrazio zadovoljstvo što je uspostavljena kvalitetnija saradnja između Dubrovnika i Kotora.

“Brojni su i slični problemi koji muče ova dva grada, posebno po pitanju kruzera ali i po pitanju izletničkog turizma. Sigurno je da smo zajedno jači u nastupu prema tim velikim međunarodnim kompanijama. Siguran sam da grad Dubrovnik i Kotor, u suradnji s drugim gradovima na Mediteranu, mogu pokrenuti inicijativu održivog turizma po mjeri građana“, kazao je Franković.

Što se tiče budućnosti, otvaraju nam se evropski fondovi na polju prekogranične saradnje a prije svega u turizmu, što je u fokusu interesa Dubrovnika ali i Kotora. Na nama, mlađoj generaciji je da se konačno uhvatimo u koštac s tim problemima, istakao je Franković.

Frabnković i Jokić u Kotoru – foto Boka News

On se posebno zahvalio gradonačelniku Kotora Vladimiru Jokiću na davanju reprezentativnog prostora za novi ured Hrvatskom građanskom društvu.

“Gradonačelnik Jokić je pokazao kako se treba ponašati prema hrvatskoj manjini u Crnoj Gori, a grad Dubrovnik će pomoći financijski HGD-u da može još bolje raditi na očuvanju kulturne baštine Hrvata u Boki kotorskoj i Crnoj Gori”, zaključio je Franković.

Izvor:M.Marusic

Najčitanije